Tipos Extraliga

Playoff: HK Nitra zrovnala sériu s Duklou Trenčín

HK Nitra 4 : 1 HK Dukla Trenčín
(2:0, 2:1, 0:0)
Stav série 1:1

Nitra si v otváracom zápase série na vlastnom ľade pripísala prekvapujúcu prehru s trenčianskou Duklou. V druhom domácom zápase sa tak chceli hosťom revanšovať za ich nevydarený záver úvodného zápasu. Nitra aréna sa aj v druhom stretnutí tešila solídnej návšteve divákov, keď by ste len márne hľadali voľné miesta na sedenie alebo státie.

Toto stretnutie už od úvodných minút prekypovalo vysokým nasadením, bojovnosťou a emóciami na oboch stranách. Do prvej sľubnej šance sa dostali hostia už po 70 sekundách, no Radjenovič puk za chrbát Hanuljaka nedostal. To, že emócie boli na oboch stranách naozaj napäté, ukázali Rapáč s Bohunickým, keď sa už vo štvrtej minúte pustili do chlapskej šarvátky. Prvý gól stretnutia nenechal na seba dlho čakať. V 5. minúte sa po nahodenom puku od Kerbashiana najlepšie zorientoval Blackwater a otvoril skóre stretnutia. Ku ďalšiemu rušnému momentu prišlo v 9. minúte, keď sa spustila hromadná šarvátka medzi hráčmi na ľadovej ploche. Spúštač tejto šarvátky bol nevyberaný zákrok od hosťujúceho Sádeckého, ktorý takmer zranil Lantošiho. Nitra sa však rýchlo otriasla a už v 14. minúte svietil na ukazovateli skóre dvojgólový náskok. Pričinili sa o neho najmä Kerbashian so Scheidlom, keď druhý menovaný skóroval. Domáci mali do konca prvej časti ešte dve sľubné šance, no ani Buček ani Čaládi svoje brejky využit nedokázali. Naopak päť sekúnd pred koncom mohol prísť pre domácich trest, ale Sojčíkov šikovný teč skončil len na tyči Hanuljakovej brány.

Druhá tretina začala raketovým faulom na strane hostí, keď sa už vo štvrtej sekunde previnil Mikula podrazením súpera. Tejto presilovej hry sa chopil Buček, ktorý peknou sťahovačkou prekabátil Valenta - 3:0.  Trenčín sa však z tohto gólu v oslabení príliš nepoučil a už o necelé dve minúty na trestnú lavicu putoval Bokroš. V čase 23:50 si Nitra aréna zakričala gól aj po štvrtýkrát. Tentokrát sa do listiny strelcov zapísal McCormack. V 25. minúte mali diváci možnosť vidieť ďalší nešetrný zákrok na nitrianskeho forwarda Lantošiho, keď ho tentokrát Starosta poslal na laď tvrdým hitom na koleno. Hosťujúci fanúšikovia sa taktiež dočkali svojho vytúženého gólu. V 36. minúte Bokrošovu strelu šikovne tečoval Mikula a bezmocný Hanuljak inkasoval. Tento gól, ale možno označiť minimálne za kontroverzný, keďže spomalený záznam odhalil, že sa hostia dopustili offsajdu pred samotným strelením gólu, ktorý ostal rozhodcami nepovšimnutý.

Úvod tretej tretiny ponúkol hosťom presilovú hru o dvoch hráčov. Na trestnej lavici sa ocitli v rovnakom čase nitriansky útočníci Slovák a Scheidl. Domácich však v najkritickejších chvíľach podržal Hanuljak a to najmä pri šanci Vargu, keď jeho strelu zázračne zneškodnil vyrážačkou. V 52. minúte sa Starosta prezentoval ďalším takmer likvidačným faulom na Lantošiho, keď ho pri mantineli napadol úderom lakťa do oblasti hlavy. 3 minúty pred koncom stretnutia mal šancu na svoj druhý gólový zápis aj nitriansky Buček, no s jeho šancou si Valent výborne poradil. Napokon sa o poslednú zápasovú bodku mohol postarať v poslednej minúte hosťujúci Krejčí, keď jeho strela prešla pomedzi betóny Hanuljaka, no gólovú radosť mu prekazila tyč Hanuljakovej brány.

HK NITRA - HK DUKLA TRENČÍN 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Góly: 5. Blackwater (Kerbashian, Majdan), 14. Scheidl (Kerbashian, McCormack), 21. Buček (Slovák, Morrison), 24. McCormack (Kerbashian, Lantoši) - 36. Mikula (Bokroš).

Rozhodovali: Snášel, Babic - Soltész, Bogdaň, vylúčení: 14:14, navyše Korím 10 min za vrazenie na mantinel, Versteeg 10 min za zhodenie rukavíc (obaja Nitra) - Bohunický 10 min za zhodenie rukavíc, Sádecký 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, Hlinka 10 min za zhodenie rukavíc, Starosta 10 min za napadnutie hlavy a krku (všetci Trenčín), presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 3377 divákov

Zostavy:

Nitra: Hanuljak (Šimboch) - McCormack, Mezei, Morrison, Pupák, Rais, M. Versteeg, Korím - Blackwater, Slovák, Lantoši - Scheidl, Kerbashian, Majdan - Buček, Bortňák, Rapáč - Hrušík, Čaládi, Pätoprstý - Fominych

Trenčín: Valent (Hollý) - Rýgl, Starosta, Krejči, Cebák, Bokroš, Gula, Bohunický - J. Pardavý ml., Ölvecký, Sojčík - Bartovič, Sádecký, Hecl - T. Varga, Radjenovic, J. Švec - Mikula, Dlouhý, Hlinka - D. Hudec

TRE-NIT

Komentáre
Odoslať

Jakub Kurek


Publikované: 12.3.2019 22:54