Tipos Extraliga

Jedinečná hokejová akcia pod holým nebom mieri do Banskej Bystrice. Kaufland Winter Classic Games 2019 už o tri mesiace!

LogoŠportoví fanúšikovia sa konečne dočkali. Na Slovensku sa prvýkrát v histórii uskutoční hokejový zápas pod otvoreným nebom. Kaufland Winter Classic Games 2019 sľubuje zážitok pre divákov, ale aj samotných hráčov, a to všetko už na začiatku februára budúceho roka v meste pod Urpínom. Jedinečné podujatie bude v Banskej Bystrici rozdelené hneď do dvoch dní.

Metropola stredného Slovenska zažije už na budúci rok podujatie, aké sa v našej krajine ešte nikdy predtým neuskutočnilo. Trojročná cesta organizovania sprievodných akcií Tipsport Ligy vyvrcholí na začiatku februára dlhoočakávaným Kaufland Winter Classic Games 2019. „Dejisko premiérového zápasu pod holým nebom na Slovensku sme hľadali a vyhodnocovali veľmi precízne. Prihliadali sme na logistické parametre, polohu i hokejový market. Zvíťazil štadión VŠC Dukla v Banskej Bystrici, ktorý spåňa všetky parametre na to, aby sme práve na ňom mohli vystavať a uskutočniť túto jedinečnú akciu. Navyše, v tomto regióne sú len vrámci Tipsport Ligy až tri hokejové kluby. Stavba arény bude prebiehať približne dva týždne, pretože okrem ľadovej plochy budeme budovať aj 60-metrovú tribúnu pre kvalitnejší výhľad fanúšikov,“ ozrejmil dôvod výberu dejiska Kaufland Winter Classic Games 2019 riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner. „Banská Bystrica je mestom športu a jej obyvatelia sa aktívne hýbu počas všetkých ročných období. Silná podpora je
vždy aj v hľadisku, a preto ma teší, že sa premiéra hokejového Winter Classic uskutoční práve u nás. Organizátorom sa budeme usilovať vyjsť čo najviac v ústrety a samozrejme, budeme fandiť našim Baranom. Pre mesto pod Urpínom je to česť a verím, že hráči i fanúšikovia si toto výnimočné podujatie vychutnajú naplno,“ uviedol primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko.

Vrámci programu blížiaceho sa podujatia vychádzali organizátori zo skúseností z podobných akcií v zahraničí. Počas februárového Kaufland Winter Classic Games 2019 sa odohrajú až dva hokejové zápasy. Ten úvodný bude mať originálny exhibičný formát. Pôjde o Súboj legiend. „Osobne som absolvoval niekoľko stretnutí pod holým nebom. Bol to neskutočný zážitok pre všetkých divákov, no v neposlednom rade aj pre nás hráčov. Som nadšený z toho, že sa Tipsport Lige podarí zorganizovať prvýkrát na Slovensku túto jedinečnú akciu, na ktorú sa už teraz veľmi teším,“ skonštatoval Marián Hossa, hráč, ktorý si zápasy pod holým nebom vyskúšal na vlastnej koži v zámorskej NHL. Konkrétne v roku 2009 v drese Detroitu Red Wings, v roku 2014 počas Stadium Series za Chicago Blackhawks, a tiež i Winter Classic 2015 za „čiernych jastrabov“.

Štruktúra stretnutia Súboja legiend bude prispôsobená tomu, kde sa tento duel odohrá. „Otvorený štadión nám umožní pripraviť okrem tradičných, aj úplne jedinečné súťaže zručností, ktoré v bežných podmienkach nedokážeme uskutočniť. Fanúšikovia budú zaiste prekvapení, aké situácie pre legendy pripravujeme,“ povedal Richard Lintner. „Všetci dobre viete, akí sme my hráči medzi sebou súťaživí. Berieme to veľmi vážne. A práve z tohto dôvodu očakávam, že na jednotlivé súťaže i samotný zápas sa budú legendy špeciálne pripravovať. Sám som zvedavý, kto bude v mojom tíme a koho sa budeme snažiť zdolať,“ nadviazal Ľubomír Višňovský.

Vizualizácia

Čerešničkou bude regionálne derby

Absolútnym vyvrcholením Kaufland Winter Classic Games 2019 bude v nedeľu 3. februára o 14.00 hod. oficiálny zápas hokejovej Tipsport Ligy. Pôjde o lokálne derby HC ‘05 iClinic Banská Bystrica vs. HKM Zvolen. „Tento zápas bude mať extra náboj. Samozrejme, že všetky naše vzájomné merania síl sú vypäté a neskutočne emotívne, no duel pod holým nebom dostane túto hokejovú bitku na úplne iný level. V hľadisku očakávam obrovské množstvo nielen banskobystrických, ale aj zvolenských fanúšikov,“ prezradil kapitán HC ‘05 iClinic Banská Bystrica Tomáš Surový. „Nášmu mužstvu sa zatiaľ darí výsledkovo aj herne. Pevne verím, že urobíme všetko preto, aby sme tento stav udržali a do súboja pod holým nebom išli patrične pripravení. Budeme sa snažiť uspieť a potešiť našich fanúšikov,“ nechal sa počuť kapitán HKM Zvolen Michal Chovan.

Na Kaufland Winter Classic Games 2019 sa budú nabaľovať aj ďalšie sprievodné aktivity, ktoré budú podporovať túto výnimočnú akciu. Jednou z nich bude už čoskoro otvorenie umelej ľadovej plochy vrámci bratislavských vianočných trhov na Hviezdoslavovom námestí, kde sa objavia slovenské hokejové legendy. Tie v januári budúceho roka zažijú i špeciálne sústredenie v Banskej Bystrici a vo Zvolene. Jeho súčasťou bude nielen tvrdý tréningový proces, ale i kultúrne, charitatívne a spoločenské aktivity.

Organizovanie tak veľkolepého podujatia, akým bude Kaufland Winter Classic Games 2019, by sa nepodarilo bez pomoci partnerov. Spoločnosť Pro-Hokej, ktorá riadi Tipsport Ligu a Kaufland spoločne plánovali zápas pod holým nebom už dva roky. „Sme veľmi radi, že sa to konečne podarilo a naša spoločnosť mohla podporiť práve blížiaci sa Winter Classic. Zo strany fanúšikov očakávame obrovský záujem o túto akciu a veríme, že si ju aj naplno užijú,“ zaželal si vedúci marketingu Kaufland Slovenská republika Martin Gärtner. „Sme veľmi radi, že Tipsport Liga, v ktorej sme generálnym partnerom, sa dostala do pozície, kedy dokáže zorganizovať takéto obrovské podujatie. Teší nás, že sme jedným z hlavným partnerov tejto akcie. Veľkosť tohto podujatia podčiarkuje zvyšovanie športovej, ale i spoločenskej úrovne najvyššej slovenskej hokejovej súťaže,“ zamyslel sa generálny riaditeľ spoločnosti Tipsport SK Martin Tabák.

Vstupenky sú už v predaji

Lístky na Kaufland Winter Classic Games 2019 idú do predaja už zajtra, tj. v stredu 7. novembra 2018. „Vďaka našim skvelým partnerom sme dokázali stlačiť cenu lístkov pod 20 eur. Vstupenky na toto unikátne podujatie budeme predávať na sedenie i na státie, a to za jednotnú cenu 18 eur na deň. Zároveň na derby zápas Tipsport Ligy Banská Bystrica - Zvolen budú mať držitelia
permanentiek z oboch spomenutých klubov nárok na 50 percentnú zľavu z ceny lístka. Verejnosti ponúkame prvýkrát aj VIP vstupenky,“ informoval riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner.

K lístkom sa dostanú fanúšikovia prostredníctvom oficiálnych predajcov, spoločností Ticketportal a Predpredaj.sk.

Kaufland Winter Classic Games 2019

  • štadión: VŠC v Banskej Bystrici
  • kapacita na Winter Classic: 7 500 divákov
  • sobota 2. februára 2019 o 16.00 hod.: Súboj legiend
  • nedeľa 3. februára 2019 o 14.00 hod.: HC ‘05 iClinic Banská Bystrica vs. HKM Zvolen
  • jednotná cena vstupenky (na jeden deň): 18 eur
Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 6.11.2018 14:49