MS 2023

V príprave Slováci opäť tahali za kratší koniec proti Nemcom

Slovensko - Nemecko 3:4pp (1:0, 2:3, 0:0 - 0:1)

Po piatkovej tesnej výhre nemeckého tímu do druhého vzájomného prípravného zápasu zasiahli oba celky s viacerými zmenami v zostavách.Tieto zmeny neminuli ani gólmanské posty. Medzi slovenské tri žrde sa postavil Matej Tomek, zatiaľ čo jeho nemecký náprotivok bol Strahlmeier. Diváci v trenčianskej aréne čakali na otvárací gól zápasu až do 18.minúty. Tobias Fohrler bol vylúčený za držanie a Nemecko po prvýkrát kapitulovalo. Martin Chromiak po elegantnom sóle po pravom krídle pripravil gól ako na podnose pre novica v zostave Pavla Regendu.

Vstup do druhej tretiny vyšiel Slovákom ako z partesu. Už po 27 sekundách hry Richard Pánik vymietol pavúkov v ľavom hornom rohu Strahlmeirovej brány. Slováci sa však dlho z dvojgólového náskoku netešili. O dve minúty neskôr naša obrana úplne zabudla na Fischbucha a ten strelou spomedzi kruhov odčaroval kúzlo Tomekovej nepriestrelnosti. Slováci si však týmto gólom nenechali vziať vietor z plachiet a po krížnej prihrávke od Sukeľa sa v 28 minúte trafil po druhýkrát Regenda. Nemci svoje zbrane taktiež nezložili a 47 sekúnd pred koncom druhej tretiny strelil Fischbuch svoj druhý a kontaktný gól po rýchlom brejku. Tento gól vlial Nemcom novú energiu, ktorá vyústila do vyrovnávajúceho gólu. Spolu s klaksónom sa trafil Móric Muller a vyrovnal na 3:3.

Do tretej tretiny Slováci opäť vstúpili veľmi aktívne a už po 18. sekundách hry zvonila tyč na Strahlmeierovej bráne po Pánikovej strele. V 46. minúte bol zo zdravotných dôvodov vystriedaný slovenský brankár Matej Tomek a tak na domácom trenčianskom ľade sa predstavil aj Šimon Laktóczy. Obaja brankári však už do konca riadnej hracej doby neinkasovali a tak nasledovalo päť minútové predĺženie v hre traja na troch. No už po 48 sekundách predĺženia sa Slováci previnili voči pravidlám zlým striedaním, čo neostalo nepovšimnuté rozhodcami. V poskytnutej početnej výhode Nemci nenechali nič na náhodu a nestarnúci Móric Muller zaznamenal svoj druhý a zároveň aj víťazný gól Nemecka.

 

Slovensko - Nemecko 3:4pp (1:0, 2:3, 0:0 - 0:1)

Góly: 18. Regenda (Chromiak), 21. Pánik (Lantoši, Gernát), 28. Regenda (Sukeľ, Chromiak) – 23. Fischbuch (Fleischer), 40. Fischbuch (Sturm, Bittner), 40. M. Müller (Ehl, Bittner), 62. M. Müller (Fischbuch, Noebels)

Rozhodovali: Stano, Štefik - Synek, D. Konc ml., vylúčení: 1:2, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

 

6150 divákov

Zostavy :

Slovensko: Tomek (46. Latkóczy) - Gernát, Kňažko, Beňo, Ivan, Mudrák, Jánošík, Gajdoš - Lantoši, Tamáši, Pánik - Chromiak, Sukeľ, Regenda - Holešinský, Čacho, Jedlička - Faško-Rudáš, Baláž, Kudrna - Lunter

 

Nemecko: Strahlmeier - Bittner, M. Müller, Nowak, J. Müller, Fohrler, Zimmermann, Weber, Mebus - Bokk, Wiederer, Noebels - Ehl, Sturm, Soramies - Kammerer, Eder, Tuomie - Fischbuch, Fleischer, Schmölz

Komentáre
Odoslať

Jakub Kurek


Publikované: 29.4.2023 19:19