hockey-LIVE

Sieppi končí, ženskú reprezentáciu povedie Mosnár

SieppiFínsky tréner Arto Sieppi po vzájomnej dohode ukončil pôsobenie pri slovenskej ženskej hokejovej reprezentácii. Do konca sezóny ho nahradí jeho doterajší asistent Miroslav Mosnár, ktorý je zároveň koučom projektu centralizovanej prípravy tímu ŠKP Bratislava.

Sieppi viedol slovenský tím od októbra 2022. V minulom roku Slovensko pod jeho vedením nečakane vypadlo z A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v čínskom Šen-čene. Ani v tejto sezóne sa mu nepodarilo s tímom dosiahnuť víťazstvo na turnajoch v Budapešti a Bratislave.

Generálna manažérka slovenských ženských reprezentácií Ľubomíra Kožanová zdôvodnila zmenu trénera: "Po domácom turnaji sme sa zhodli, že dievčatá potrebujú pred blížiacim sa šampionátom B-skupiny nový impulz. Cieľom je postup do A-skupiny I. divízie MS a vybojovanie si čo najlepšej pozície v kvalifikácii na ZOH 2026. Artovi ďakujeme za jeho prácu pre slovenský ženský hokej."

Miroslav Mosnár je s hráčkami dobre oboznámený, keďže pôsobil ako asistent Arta Sieppiho. "Pripravuje základnú kostru dievčat-reprezentantiek v centralizovanej príprave v ŠKP Bratislava. Jeho angažovanie bolo logickým vyústením vzniknutej situácie," dodala Kožanová.

Slovenky už v druhej polovici marca odštartujú záverečnú fázu prípravy na turnaj B-skupiny I. divízie MS v lotyšskej Rige. Šampionát sa uskutoční od 31. marca do 6. apríla. Víťaz turnaja postúpi do A-skupiny I. divízie MS.

Zoznam zápasov Slovenska na turnaji:

    1. marca, 18:30: Slovensko - Lotyšsko
    1. apríla: Slovensko - Slovinsko
    1. apríla: Slovensko - Veľká Británia
    1. apríla: Slovensko - Taliansko
    1. apríla: Slovensko - Poľsko

Držíme slovenským hokejistkám palce v boji o postup!

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 27.2.2024 09:14