MS "U20"

Kapitánom Slovenska bude Sýkora, asistentmi Mešár s Honzekom

KapitániKapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov na blížiacom sa juniorskom šampionáte bude Adam Sýkora. Asistovať mu budú Filip Mešár a Samuel Honzek.

Devätnásťročný Adam Sýkora sa pripojil k tímu len v utorok po prílete do Švédska. S každým sa vrúcne zvítal, vniesol do mužstva pozitívnu energiu. „Adam má v sebe pevne zakorenené charakterové črty lídra. Ide príkladom každému v kabíne. Pevne verím, že spolu s Filipom Mešárom a Samom Honzekom vytvoria silnú trojicu lídrov, ktorá povedie kabínu správnym smerom nielen na ľade, ale aj mimo neho,“ zdôvodnil výber hlavný tréner Ivan Feneš.

„Som rád, že ma tréneri spolu s chlapcami zvolili za kapitána. Je to neskutočný pocit a obrovská česť zároveň viesť takéto úžasné mužstvo na svetovom šampionáte. Verím, že to pôjde správnym smerom. Je to veľká zodpovednosť, no verím, že som pripravený. Urobím maximum, aby sme to dotiahli čo najďalej,“ povedal k céčku Adam Sýkora.

Asistovať mu budú Filip Mešár a Samuel Honzek. Keďže s Filipom Mešárom sú spolu na izbe, už sa rozprávali, akým spôsobom plánujú viesť tím na šampionáte. „Každý z nás má právo povedať čokoľvek. Skutočnosť, že ja mám céčko, neznamená nič. V kabíne sme si všetci rovní. Do zápasov ideme spoločne ako jeden tím. Vôbec nezáleží na tom, kto má céčko a kto áčka,“ doplnil Adam Sýkora.

Slovákov čaká v piatok od 19.00 druhý a posledný prípravný zápas pred štartom juniorských MS. V meste Mölndal nastúpia proti Nemecku.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 22.12.2023 12:22