MS "U20"

S tímom už aj Adam Sýkora

Adam SýkoraS veľkou dávkou energie a úsmevu sa Adam Sýkora v stredu ráno zvítal s výpravou slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov na turnaji Svetového šampionátu v ľadovom hokeji. Každého vrúcne objal, prehodil zopár slov a začlenil sa do kolektívu, s ktorého väčšinou má na tohtoročnom šampionáte hráčov do 20 rokov vo Švédsku poslednú príležitosť zabojovať o úspech v juniorskom veku.

Devätnásťročný útočník Hartfordu v AHL priletel už v utorok po náročnej trase, ktorá zahŕňala transfer do Detroitu, následne Amsterdamu a napokon Göteborgu. Keďže hráči i členovia realizačného tímu cestovali v čase jeho príchodu na prípravný zápas proti Fínsku do Halmstadu, odkiaľ sa vrátili neskoro v noci, s mnohými sa zvítal až ráno. „S chlapcami sme sa nevideli prakticky celý rok od vlaňajšieho šampionátu. S niektorými som sa síce stretol, ale takto pokope sme sa stretli po dlhom čase, čo vo mne spôsobilo obrovské emócie. Sme vynikajúca partia. Každé objatie bolo emotívne,“ hovoril pre hockeyslovakia.sk Adam Sýkora.

Energický útočník sa prisťahoval na izbu k Filipovi Mešárovi, s ktorým ešte v noci v krátkosti rozobrali nevydarený prvý prípravný zápas Slovákov pred MS proti Fínom. Prehra 1:5 zrazila slovenské predstavy o jednoduchej ceste k úspechu tvrdo k zemi. „Zápas som sledoval, som rád, že som mohol chlapcov podporiť aspoň cez telefón. Výsledok ma nepotešil. Boli tam chyby, ale verím, že sa poučíme a ďalšie stretnutia budú dobré. Je potrebné sa koncentrovať predovšetkým na štart turnaja,“ vravel Sýkora.

V tejto sezóne AHL má na konte 25 zápasov s bilanciou tri góly a osem asistencií. Na majstrovstvá sveta do 20 sa cíti byť výborne pripravený. Čo môže tímu ponúknuť? „Chcem mu odovzdať najmä to, že sme si sem prišli po tímový úspech. Bol by som veľmi rád, ak by sa nám to podarilo. Platí, že len tímový úspech nám môže pomôcť k lepšej budúcnosti aj z individuálneho hľadiska. Naopak to neplatí. Pre viacerých z nás je tu posledná šanca niečo dosiahnuť v juniorskom veku. Verím, že sa chytíme a všetci si osvoja, že ideme spoločne za jedným cieľom,“ dodal Adam Sýkora.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 20.12.2023 14:51