MS "U20"

Slováci trénovali v Kungsbacke, Žlnka pred Fínmi: Chceme podať náš najlepší výkon

Príprava SR20Sychravé a mimoriadne pochmúrne počasie privítalo slovenskú hokejovú reprezentáciu v švédskej Kungsbacke. Do miesta, kde si rozložila posledný tréningový kemp pred štartom juniorského šampionátu, cestovala v pondelok približne deväť hodín. Podvečer absolvovala tréning, ktorého príprava smerovala k utorňajšiemu stretnutiu s Fínskom.

Pred šiestou hodinou v pondelok ráno vyrazila výprava slovenskej juniorskej reprezentácie ne viedenské letisko Schwechat. Po prvom leteckom presune do Frankfurtu absolvovala ďalší priamo do Göteborgu. Hoci obe linky meškali – druhá vyše hodinu – do dejiska MS hráčov do 20 rokov napokon Slováci bezpečne dorazili. Zaplnenými predmestiami druhého najväčšieho švédskeho mesta absolvovali v čase popoludňajšej špičky autobusový presun do Kungsbacky. Ubytovali sa a zamierili na miestny zimný štadión, kde pobudnú až do Štedrého dňa.

„Bolo to náročné. Cestovali sme vyše pol dňa. Tréning nebol jednoduchý, najmä zo začiatku, veci nám nevychádzali. Pomaly sme sa do toho dostali. Tvrdosť opadla a išlo to. Takmer tri dni sme mali voľno, oddýchli sme si poriadne. Sme pozitívne naladení a tešíme sa na začiatok turnaja,“ rozhovoril sa obranca Milan Pišoja.

Cestu si viacerí chlapci krátili napríklad hraním kariet. Trojica Adam Žlnka, Samuel Urban a Peter Repčík si dali nejednu partičku takzvaného farára so sedmovými kartami. „Bola to zábava. Každý z nás mal na konci už len jednu kartu, nakoniec vyhral Peťo,“ pousmial sa Adam Žlnka.

Zo štadióna po tréningu dorazili slovenskí reprezentanti na hotel až večer. V utorok absolvujú dopoludnia rozkorčuľovanie a po krátkej regenerácii približne 115-kilometrový presun južne do Halmstadu, kde odohrajú od 18.30 h duel proti Fínsku. „Bude to mimoriadne ťažká previerka. Fíni sú rýchli, my máme za sebou dlhú cestu. Musíme sa dobre vyspať, na rozkorčuľovaní zrýchliť tempo a  bude to dobré,“uviedol Pišoja na margo duelu s Fínmi.

„Je to kvalitný tím, no my sa sústredíme na seba. Chceme podať čo najlepší výkon, aby sme sa kvalitne pripravili na turnaj. Dopoludnia si dáme rozkorčuľovanie, potom nasleduje presun, ale to k hokeju patrí. Fíni majú kvalitný tím každý rok. Musíme ísť do duelu s nimi s pokorou, nie však s prílišným rešpektom. Chceme podať náš najlepší výkon,“ avizuje Adam Žlnka.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 19.12.2023 07:10