Tipos Extraliga

Kluby extraligy a SHL rokujú o forme postupu a zostupu od sezóny 2024/25, zatiaľ sa bude postupovať priamo

fanusikoviaVýkonný výbor SZĽH sa na svojom utorňajšom zasadnutí dohodol, že súčasná forma postupu a zostupu medzi extraligou a Slovenskou hokejovou ligou (SHL) zostáva pre sezónu 2023/24 v platnosti. Medzi klubmi oboch súťaží aktuálne prebiehajú rokovania o budúcej forme postupu a zostupu, ktorú členovia zväzovej exekutívy vítajú.

„Prioritou pre Výkonný výbor SZĽH je dohoda medzi extraligistami a klubmi SHL, čo je pre plynulosť a napredovanie oboch líg najlepšia cesta. Riadiaci orgán slovenského hokeja sa bude následne dohodnutou formou zaoberať,“ povedal generálny sekretár a člen Výkonného výboru SZĽH Miroslav Lažo. „Obe strany ešte potrebujú dotiahnuť detaily vrátane termínovníka súťaží, preto výkonný výbor zatiaľ ponechal v platnosti priamy postup a zostup tak, ako to schválil už v minulosti. Kluby extraligy a SHL majú do konca septembra predostrieť dohodu na podobe postupu a zostupu od sezóny 2024/25,“ vysvetlil Miroslav Lažo.

Slovenský zväz ľadového hokeja sa na nedávnom zasadnutí s extraligovými klubmi dohodol na spôsobe fungovania našej najvyššej súťaže, čo obe strane deklarovali podpísaním takzvaného „letter of intent“, teda zmluvy o budúcej zmluve. V nej sa obe strany zaviazali na najbližších krokoch, ktoré majú viesť k podpísaniu finálnej zmluvy medzi zväzom a združením zoskupujúcim všetkých dvanásť extraligových klubov.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 28.6.2023 07:02