MS "U20"

Nešťastné zranenie vyradilo Honzeka do konca turnaja, nahradí ho Mišiak

Samuel HonzekÚtočník Samuel Honzek nepomôže slovenskej hokejovej reprezentácii do 20 rokov vo zvyšku svetového šampionátu juniorov v Kanade. Osemnásťročný forvard utrpel zranenie v stredajšom zápase proti USA, ktoré mu neumožní zasiahnuť do ďalších stretnutí. V kádri ho nahradí Martin Mišiak. 

Nešťastný moment sa udial v závere druhej tretiny. Po osobnom súboji na modrej čiare mladý Američan stúpil Honzekovi na nohu. „Snažil som sa trafiť hráča. Bohužiaľ, obaja sme spadli a súper mi prerezal zadnú časť nohy v oblasti lýtka. Nepríjemne ma zranil a zacítil som veľkú bolesť,“ povedal trenčiansky odchovanec. 

„Samuel utrpel rezné poranenie v oblasti ľavého lýtka, ktoré si vyžiadalo akútne ošetrenie. Vzhľadom na charakter a vážnosť zranenia nemôže ďalej pokračovať v turnaji. Predpokladaná doba liečby bude 4 až 6 týždňov,“ objasnil lekár slovenskej výpravy Štefan Eperješi. 

Honzek mal patriť medzi ofenzívnych lídrov slovenského tímu. Napokon vinou zranenia odohral iba necelých päť tretín. „Síce to nedopadlo podľa mojich predstáv, ale svoje pôsobenie na turnaji som si užil. Škoda, že nám nevyšiel úvodný duel proti Fínom, ale chlapci podali bojovný výkon proti Američanom a som na nich hrdý. Ideme správnym smerom. Spoluhráčov budem naďalej podporovať aspoň mentálne. Zotrvám s mužstvom až do konca účinkovania na šampionáte,“ doplnil útočník Vancouveru Giants vo WHL.

Slovenskí reprezentanti vo štvrtok dopoludnia trénovali a zameriavajú sa na piatkový duel s Lotyšmi, ktorý odštartuje o 17.00 SEČ. Trénerský štáb namiesto zraneného Samuela Honzeka po splnení administratívnych povinností dopísal na súpisku Martina Mišiaka. Z hokejistov mimo šampionátového kádra s tímom trénuje ešte obranca Michal Laurenčík. 

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 30.12.2022 08:11