Kaufland Cup

Na Vianočný Kaufland Cup aj s bronzovými olympionikmi, Šatan: Chceme potešiť fanúšikov

Satan MiroslavS ôsmimi bronzovými medailistami zo ZOH 2022 v Pekingu a dvoma brankárskymi nováčikmi Samuelom Hlavajom a Stanislavom Škorvánkom nastúpi slovenská hokejová reprezentácia od 15. do 17. decembra na zápasy proti Nórsku a Lotyšsku v rámci Vianočného Kaufland Cupu v Bratislave. Ambíciou trénerského štábu na čele s Craigom Ramsaym a generálnym manažérom Miroslavom Šatanom bolo zložiť atraktívny tím, prilákať slovenských fanúšikov na tribúny a spoločne sa rozlúčiť s mimoriadne úspešným kalendárnym rokom 2022.

Pre slovenský hokej sa začal výnimočným úspechom. Na čínskej pôde v rámci mužského hokejového turnaja na zimných olympijských hrách v Pekingu vybojovali zverenci Craiga Ramsayho senzačné bronzové medaily. V nominácii na Vianočný Kaufland Cup v Bratislave (15. až 17. december 2022) je až osem hráčov, ktorí si pamätajú úspech spred deviatich mesiacov – obrancovia Čerešňák, Gernát, Marinčin a útočníci Cehlárik, Hrivík, Daňo, Roman, Takáč.

„Skutočnosť, že hráme na domácom ľade pred našimi fanúšikmi, ovplyvnila tvorbu nominácie na Vianočný Kaufland Cup. Povolali sme skúsenejšie mužstvo vrátane viacerých chlapcov, ktorí boli pri bronzovom úspechu. Verím, že sme zložili atraktívny, kvalitný a skúsený tím. Diváci od nás budú očakávať dobrý hokej a víťazstvá. Verím, že ich očakávania naplníme a potešíme ich,“ uviedol na margo kreovania nominačného zoznamu generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan. 

Okrem skúsených mien si pozornosť trénerov opätovne vypýtali obranca bratislavského Slovana Michal Beňo a útočník trenčianskej Dukly Viliam Čacho. Premiéru v národnom tíme si odkrútili na novembrovom Nemeckom pohári v Krefelde. „Obaja hráči trénerov presvedčili. Budeme ich sledovať. Nielen v týchto dvoch zápasoch v rámci Vianočného Kaufland Cupu, ale aj v kluboch. Sú to hráči, ktorí ukázali potenciál a s ktorými môžu tréneri počítať aj na ďalšie akcie,“ doplnil Miroslav Šatan. 

Raritná situácia nastala na brankárskom poste. Na Vianočnom Kaufland Cupe v Bratislave sa tréneri rozhodli vyskúšať dvoch nováčikov z najvyššej domácej súťaže. Prvým je Samuel Hlavaj z bratislavského Slovana, ktorý s reprezentáciou už absolvoval dvojdňový výcvikový tábor v novembri pred odletom do Nemecka, druhým Stanislav Škorvánek z Michaloviec. „Nastal čas objaviť tváre aj na brankárskom poste. Máme brankárov, ktorých poznáme a ich výkonnosť sledujeme. Preto sme dali šancu mladším. Uvidíme, ako sa s ňou popasujú. Sme si vedomí, že aj na brankárskom poste budeme musieť objaviť potenciálnych reprezentačných adeptov pre budúcnosť. Tento turnaj by nám k tomu mohol dopomôcť,“ doplnil Miroslav Šatan.  

CEHLÁRIK SA TEŠÍ NA DOMÁCICH FANÚŠIKOV

Prvýkrát od februárových zimných olympijských hier v Pekingu sa v slovenskej reprezentácii predstaví jeden z jej súčasných ofenzívnych lídrov Peter Cehlárik. „Spomienky na olympiádu sú úžasné pre všetkých, ktorí sme boli v Pekingu. Nerád sa však obzerám dozadu, skôr hľadím dopredu a prijímam nové výzvy,“ hovorí vo videorozhovore pre hockeyslovakia.sk 27-ročný útočník švajčiarskeho Zugu.

Peter Cehlárik sa počas sezóny vždy rád pripojí k národnému tímu. Odíde z klubového prostredia, vyvetrá si hlavu, načerpá novú energiu, príde na iné myšlienky. Tentoraz sa do reprezentácie teší o to viac, že namiesto Švajčiarskeho pohára, na ktorom Slováci spravidla hrali v tradičnom predvianočnom čase, sa predstaví pred domácim obecenstvom v Bratislave.  „Vždy je špeciálne hrať doma. Naposledy som to zažil počas olympijskej kvalifikácie v rovnakom dejisku, kde bolo po prvom covidovom roku skvelé vidieť ľudí späť v hľadisku. Veľmi sa na to teším. Verím, že podobnú, ba ešte lepšiu atmosféru nám vytvoria ľudia aj počas Vianočného Kaufland Cupu,“ želá si Cehlárik.

Oboch súperov Slovenska, či Nórov, či Lotyšov, pozná produktívny útočník zo scény majstrovstiev sveta. Platí, že ambíciou slovenského tímu je oboch protivníkov zdolať a predvianočný turnaj vyhrať. „Je to príprava smerom k majstrovstvám sveta. Sme v procese, v ktorom sa chceme zlepšovať od jedného turnaja k druhému. Stále si prízvukujeme, že na ceste k šampionátu chceme vyhrať každý zápas. V domácom prostredí to nebude iné,“ dodal Peter Cehlárik.

Lístky na Vianočný Kaufland Cupu 2022 v Bratislave, v rámci ktorého sa Slovensko stretne vo štvrtok 15. decembra od 18.00 h s Nórskom a v sobotu 17. decembra od 13.00 h s Lotyšskom, sú v predaji v sieti Ticketportal.

  

Nominácia SR A na VT v Bratislave a na Vianočný Kaufland Cup 2022 (12. - 17. 12. 2022):

Meno Klub Zápasy Góly
BRANKÁRI
Samuel HLAVAJ HC Slovan Bratislava 0 0
Stanislav ŠKORVÁNEK HK Dukla Michalovce 0 0
OBRANCOVIA
Michal BEŇO HC Slovan Bratislava 3 1
Martin BUČKO HC Dynamo Pardubice (ČR) 22 1
Peter ČEREŠŇÁK HC Dynamo Pardubice (ČR) 105 9
Martin GERNÁT HC Lausanne (Švaj.) 60 7
Andrej GOLIAN HC Slovan Bratislava 2 0
Michal IVAN Bílí Tygři Liberec (ČR) 22 1
Patrik KOCH HC Vítkovice Ridera (ČR) 47 1
Martin MARINČIN HC Oceláři Třinec (ČR) 42 6
ÚTOČNÍCI
Martin BAKOŠ HC Ajoie (Švaj.) 64 13
Peter CEHLÁRIK EV Zug (Švaj.) 38 13
Viliam ČACHO HK Dukla Trenčín 3 2
Marko DAŇO HC Oceláři Třinec (ČR) 43 6
Daniil FOMINYCH HC Slovan Bratislava 10 3
Patrik HREHORČÁK HC Oceláři Třinec (ČR) 7 1
Marek HRIVÍK Leksand IF (Švéd.) 30 6
Mário LUNTER BK Mladá Boleslav (ČR) 29 1
Róbert LANTOŠI BK Mladá Boleslav (ČR) 43  5
Miloš ROMAN HC Oceláři Třinec (ČR) 33 4
Samuel TAKÁČ HC Slovan Bratislava 18 6
Alex TAMÁŠI HC`05 Banská Bystrica 17 2
REALIZAČNÝ TÍM
Generálny manažér Miroslav Šatan
Manažérka Zuzana Chrenková
Hlavný tréner Craig Ramsay
Asistent trénera Peter Frühauf
Asistent trénera Andrej Podkonický
Asistent trénera Ján Pardavý
Tréner brankárov Ján Lašák
Videoanalytik Igor Andrejkovič
Lekár MUDr. Pavol Lauko
Fyzioterapeut Martin Babják
Fyzioterapeut Vladimír Čavojec
Výstrojový manažér Marek Jenčík
Výstrojový manažér Juraj Stopka
Média manažér Peter Jánošík
Média manažér Tomáš Kyselica

 

PROGRAM VIANOČNÉHO KAUFLAND CUPU 2022

ŠTVRTOK 15. DECEMBRA

18.00 Slovensko – Nórsko

PIATOK 16. DECEMBRA

17.00 Nórsko – Lotyšsko

SOBOTA 17. DECEMBRA

13.00 Slovensko – Lotyšsko

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 1.12.2022 07:06