hockey-LIVE

Na čo sa zamerať pri stávkach na hokej?

Hokej je rýchla hra. Aj preto je medzi fanúšikmi tipovania veľmi obľúbená. Najmä v krajinách, kde je hokej populárny. Slovensko patrí medzi tie krajiny, kde je hokej po futbale druhým najpopulárnejším kolektívnym športom. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo sa vám v hokeji oplatí stávkovať a čo nie? Ak uprednostňujete veľa kombinovaných stávok na favorita, možno vám veľmi nepomôžeme. Ak ste ale fanúšikom a znalcom konkrétnej ligy či dokonca tímu, veríme, že malá rada od nás príde vhod.

Skúšali ste hendikepy?

Určite stoja za zmienku. Najmä vo vyrovnaných hokejových ligách, teda tých najlepších a najvyrovnanejších na svete, akými sú NHL, KHL, fínska Liiga, či švédska SHL. Čo sa týka vyrovnanosti, do úvahy prichádzajú aj iné hokejové ligy, no treba si uvedomiť, že neponúkajú až také atraktívne kurzy. Máte radi ostré tipy na víťazstvo niektorého z tímov? Zamysleli ste sa niekedy nad tým, či v prípade víťazstva po 60 minútach nie je rozdiel iný ako jeden gól?

Ziskové štatistiky

Ide o začiatok sezóny NHL 2020/2021. Ukážka prvých 500 zápasov, ktoré sa skončili v riadnom hracom čase a boli odohrané do 13. januára 2021. Z nich 382 skončilo o viac ako gól v prospech víťaza. Čo to znamená? Ak nájdeme kurz na víťaza handicapu (-1,5) vyšší ako 1,31-násobok (500/382) kurz na úplného víťaza, môže byť po 60 minútach výhodnejšie podať práve na tento tím. V prípade vášho obľúbenca zvážte, či je hendikepový kurz ešte výhodnejší (2,00 vs. 2,00*1,31 = 2,6). Ak je vyššia ako 2,6, nie je to zlé. Kurzy si môžete porovnať napríklad na Bet22.

Vyskúšajte to

Nie je to však vzorka, na ktorej by sme mohli robiť exemplárne závery, ale... Vzhľadom na skutočnosť redukcie brankárskej výstroje v prospech väčšieho počtu inkasovaných gólov aj pre sezónu 2021/2022 sa predpokladá, že táto štatistika môže byť ešte vyššia z pohľadu viacgólových víťazstiev. Netreba zabúdať ani na klasiku s odvolaním brankára na konci zápasu s jedno- či dvojgólovým rozdielom skóre. Dúfame, že to nedopadne takto:

Otestujte si primerane svojmu bank-manažmentu, či to naozaj funguje. Alebo skúste nájsť alternatívu, ako zobrať neupravené šablóny stávkových kancelárií vo vašej obľúbenej hokejovej lige, v ktorej sa zmeny dejú najmä na začiatku sezón.

Proti dlhej sérii?

Určite ste oboznámení so systémami, ako je stávkovanie proti sériám. Nie, nie, nebudeme vás presviedčať o ruletovom systéme Martingale. Neodporúčame ho, pokiaľ tu nie ste naozaj preto, aby ste sa zabavili alebo neplánujete skončiť po prvom víťazstve. Ak teda tím neremizoval 15-krát za sebou a všetky tímy ligy majú túto sériu niekoľkonásobne nižšiu, neverte rečiam, že hneď ďalší zápas sa oplatí staviť na remízu. Práve naopak. Určite si všimnete, že v podobných extrémnych prípadoch sa kurz na tip, pri ktorom sa výsledok veľmi dlho nekonal, väčšinou znižuje a bez ďalších opodstatnených argumentov je tak podhodnotený. Ak by ste si chceli vyskúšať tipovanie takéhoto zápasu, verte, že ísť proti sérii systémom Martingale sa nemusí vyplatiť. Hlavne kvôli konečnému banku a exponenciálnemu rastu vkladov.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 16.11.2022 10:47