Tipos Extraliga

Disciplinárna komisia rozhodla o trestoch z dvoch zápasov extraligy

TrestyDisciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) rozhodla o incidentoch zo zápasu 29. kola Tipos extraligy medzi HK Dukla Ingema Michalovce a HK Rysy Spišská Nová Ves aj zo zápasu 30. kola našej najvyššej súťaže medzi HK Rysy Spišská Nová Ves a HK DUKLA Trenčín.

29. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce – HK Rysy Spišská Nová Ves

Disciplinárka hokejového zväzu rozhodovala v štyroch veciach zo zápasu 29. kola medzi Michalovcami a Spišskou. Podľa dostupných materiálov sa mali oba kluby dopustiť výtržností a fyzického napadnutia počas schádzania z ľadovej plochy. Domáci klub navyše ako organizátor stretnutia porušili povinnosti organizátora športového podujatia. Hlavný kustód Michalovčanov Marek Jenčík sa mal dopustiť fyzického ataku a hráč Spišskej Novej Vsi Matthew Petgrave nešportového správania.

Disciplinárna komisia SZĽH preto rozhodla o treste pre HK Dukla Ingema Michalovce. Za porušenie povinnosti organizátora športového podujatia, fyzické napádanie a výtržnosti im DK SZĽH udelila finančnú pokutu 3-tisíc eur a uzatvorenie zimného štadióna pre verejnosť na 2 zápasy. 

Trest neminul ani Spišskú Novú Ves. HK Rysy bol potrestaný za výtržnosti finančnou pokutou vo výške 300 eur. 

Hráč Spišskej Matthew Petgrave sa dopustil nešportového správania, keď smerom k hľadisku ukázal vulgárne gesto, za čo mu DK SZĽH udelila trest zákazu činnosti na 1 zápas.

Trest neminul ani hlavného kustóda Michaloviec Mareka Jenčíka. Ten za pokus o fyzický atak smerom k hráčom súpera dostal finančnú pokutu vo výške 100 eur a zákaz činnosti na 6 zápasov. Disciplinárne stíhanie by hrozilo aj druhému kustódovi Michaloviec. Klub s ním však rozviazal kontrakt, preto už DK SZĽH nemá právomoc v jeho veci konať.

Rasové urážky zo strany usporiadateľskej služby, členov tímov či činovníkov zápasu preukázané neboli. Rasové urážky prišli z hľadiska od organizátorom neidentifikovaných divákov.

 

30. kolo HK Rysy Spišská Nová Ves – HK DUKLA Trenčín 

V 30. kole TIPOS Extraligy medzi HK Rysy Spišská Nová Ves a HK DUKLA Trenčín sa Arvin Atwal dopustil fyzického napádania rozhodcu tým, že do neho strčil a prekážal mu v plnení povinností. Disciplinárka mu preto udelila pokutu vo výške 200 eur a zákaz činnosti na 1 zápas.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 21.1.2022 07:04