Tipos Extraliga

Košice chcú body. Bude Prešov veľkou prekážkou?

BránkaDo programu hokejovej extraligy už občas zvykne zasahovať pandémia koronavírusu, ktorá úradovala aj v nedeľnom rozpise naplánovaných zápasov. Pre pozitívnych hráčov sa v závere tohto týždňa nehrá v Trenčíne, kde mala pricestovať Nitra a v Poprade, kam mal zavítať Liptovský Mikuláš. Odohrajú sa tak len štyri stretnutia, medzi ktorými je aj súboj Košíc a Prešova.

Pretrhli negatívnu minisériu

Prešovčania si v nováčikovskej sezóne nevedú zle. Pod taktovkou skúseného trénera Ernesta Bokroša sú po 29 odohraných zápasoch na ôsmom mieste. To im priebežne zaručuje účasť v osemfinále play-off. Minulosťou sú aj problémy s užívaním štadióna, pre ktoré mohla extraliga v tomto meste na východe Slovenska chýbať. Nováčik sa tak už môže koncentrovať len na športovú stránku.

V posledných dňoch sa Prešovčanom podarilo pretrhnúť sériu troch prehratých duelov, ktorú si priviezli z "tripu" po klziskách súperov. Negatívnu šnúru výsledkov prerušili triumfom nad Spišskou Novou Vsou, čím sa bodovo takmer dotiahli na tohto súpera. Neúčasť v osemfinále vyraďovacej časti by Prešovu nemala ujsť, no v hre je stále aj umiestnenie v prvej šestke - teda automatická miestenka v štvrťfinále. Na šiesty Poprad strácajú "Bokrošovci" len dva body.

Udržať sa v hornej šestke

Košickí hokejisti prechádzajú optimálnou sezónou, v ktorej podľa tabuľky patria k širšiemu okruhu popredných mužstiev. Piate miesto so ziskom 46 bodov nie je ešte dosť na udržanie miesta v štvrťfinále. Preto chcú Oceliari pozbierať ešte čo najviac bodov. Úplne nereálny nie je ani tabuľkový posun. Veď štvrtá Nitra je vzdialená len na štyri body (ale má o dva zápasy menej) a tretie Michalovce majú päťbodový náskok.

Košice sa však musia obzerať aj za seba, kde číhajú ďalšie tímy, ktoré by sa radi videli na ich mieste. Lepšie sa im darí doma, kde pozbierali až 33 bodov oproti 13 bodom získaným vonku. Mužstvo Košíc sa môže oprieť aj o služby produktívneho Michala Chovana, ktorý je v tabuľke kanadského bodovania na piatom mieste s deviatimi gólmi a 24 asistenciami.

Duel nemá jasného favorita

Tabuľkovo sú lepšie postavení Košičania, ktorí ale vonku príliš bodov nenazbierali. Bodový rozostup medzi oboma mužstvami je len päťbodový. Košičania strelili viac gólov a aj menej inkasovali ako Prešovčania. Nováčikovi to doma nejde najlepšie, keďže z 12 duelov pozbierali 23 bodov. Na druhej strane, nemajú toho ešte v tejto sezóne toľko odohrané na svojom štadióne, ako ich nedeľný súper.

Stávkové kancelárie všetky tieto faktory, ale aj mnoho ďalších, zvážili pri tvorbe kurzov. Zápas podľa nich však nemá úplne jasného favorita. V SYNOT TIPe predpokladajú úspech hostí, na ktorých je kurz 2,29. Na triumf Košíc je 2,60 čo nie je príliš veľký rozdiel. Vo Fortune je to podobné - 2,25 na hostí, 2,53 na domácich. Odborníci v Tipsporte zostavili kurzy len o 0,03 bodu vyššie ako v prípade čierno-žltej spoločnosti.

Vyrovnané konfrontácie

Predošlých päť vzájomných duelov prinieslo pomerne vyrovnané výsledky s troma triumfami Prešova a dvoma víťazstvami Košíc. Ani v jednom prípade nedospel duel do predĺženia či nájazdov, takže kurzy na remízu v rozmedzí 4,19 až 4,23 predstavujú vyšší risk. Vysoko pravdepodobné je skórovanie oboch celkov, čo zvládli oba tímy v každej z doterajších konfrontácií. Ale kurz na túto udalosť je veľmi nízky - napríklad 1,06 vo Fortune.

Ak by ste však pomýšľali nad tým, že sa obaja presadia aspoň dvakrát, čo sa splnilo v štyroch z piatich zápasoch, kurz už za niečo stojí. Hodnotu 1,53 môžete vyberať ako vhodné doplnenie vášho tiketu. Lákavo vyzerajú aj stávky na celkový počet gólov.

V predošlých stretnutiach sme videli sedem, tri, päť, šesť a päť gólov. Preto by sme poukázali na príležitosť vyššieho počtu gólov ako päť. Tento scenár sa splnil tiež štyrikrát a má aj slušný kurz. V Tipsporte to je 1,77, v SYNOT TIPe 1,75 a vo Fortune až 1,82. Navyše, v posledných dvoch menovaných spoločnostiach môžete teraz uzavrieť stávku zadarmo aj na tieto stávkové príležitosti a v prípade neúspešného tipu tak dostanete váš vklad späť. Ak tušíte, koľko pukov skončí v sieti, môžete to príjemne zužitkovať.

Vyrovnaný zápas

Keď si to celé zhrnieme, tak sa dá očakávať, že v nedeľu uvidíme gólový duel, ktorý zrejme rozlúskne až druhá či tretia tretina. Prešov je doma s Košicami stopercentný, ale zase tu hral proti Oceliarom len jeden zápas. Dvakrát však už uspel vonku, preto možno nebude veľký problém ukoristiť ďalší triumf aj na svojej vlastnej pôde.

Foto: ©sandman86/Fotky&Foto

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 9.1.2022 08:18