MS "U20"

Feneš pred Nemcami: Berieme, čo je, budeme na nich pripravení

Ivan FenešHoci slovenská juniorská reprezentácia nemala v Red Deere v uplynulých dňoch ideálne tréningové podmienky, na jediný prípravný duel pred majstrovstvami sveta je v rámci možností pripravená. Zverencov trénera Ivana Feneša preveria Nemci. Vo štvrtok 23. decembra o 14.00 miestneho času (22.00 SEČ) proti nim vykorčuľujú s 23 korčuliarmi a dvoma brankármi.  

V porovnaní s prvým tréningom bol hlavný kouč dvadsiatky s každým ďalším spokojnejší. „Teší nás, že sa zlepšujeme zo dňa na deň. Začíname mať aj v tréningu tvár, ktorou by sme sa chceli prezentovať v zápasoch. Nebudem klamať, päť tréningov nie je príliš veľa na prípravu, ale treba brať, čo je. Všetky tímy majú rovnaké podmienky. Verím, že na Nemcov budeme pripravení,“ hovoril šéf juniorskej reprezentačnej striedačky pre hockeyslovakia.sk.

Trénerský štáb bude musieť v súvislosti so štvrtkovým prípravným duelom vyriešiť jednu dilemu. V kempe v Red Deere má k dispozícii troch brankárov a 25 korčuliarov. Nie všetci hráči si však budú môcť obliecť výstroj a ukázať sa trénerom. „Vzhľadom na to, že máme iba jeden prípravný zápas, organizátori nám povolili, aby sme nastúpili do stretnutia s 23 korčuliarmi a dvoma brankármi. Využijeme maximálny možný počet hráčov, ktorých môžeme nasadiť,“ pokračoval tréner Ivan Feneš.

Maximálny možný počet chce vidieť v akcii aj preto, že je to jediná zápasová príležitosť pred ostrým štartom turnaja. Po dueli s Nemcami musia tréneri zúžiť súpisku poslednýkrát. Do záverečnej nominácie sa nedostanú tri mená. „Trom hráčom budeme musieť povedať, že idú domov, čo je náročné. Na druhej strane pre 22 korčuliarov a troch brankárov to bude znamenať, že tu zostávajú. Verím, že budeme mať šťastnú ruku pri výbere a urobíme správne rozhodnutia, vďaka ktorým uspejeme na šampionáte,“ dodal tréner Ivan Feneš.

Proti Nemcom sa medzi troma žŕdkami predstaví Šimon Latkóczy. Mladý brankár, ktorý patril k najväčším oporám Slovenska na uplynulom juniorskom šampionáte, sa cíti byť pripravený. „Bol som rád, že prípravné zápasy sa napokon nehrali podľa pôvodného plánu, teda 20. a 21. decembra. To by sme mali za sebou len dva tréningy a nebolo by to ono. Päť ma už dokázalo vcelku dostatočne pripraviť na Nemcov. Na poslednom som sa cítil veľmi dobre. Som pripravený a verím, že aj chalani,“ nechal sa počuť Šimon Latkóczy.

Prípravný duel Slovensko 20 – Nemecko 20 z Red Deeru, dejiska B-skupiny MSJ 2022, nebude možné odvysielať v televízii, keďže oficiálny vysielateľ podujatia, kanadská televízia TSN, z neho nebude vyrábať televízny signál.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 23.12.2021 07:11