NHL

Vedenie NHL predstavilo plán odohrania zvyšku sezóny

V zámorí sa po epidémii koronavírusu začali veci hýbať tým lepším smerom a vedenie Národnej hokejovej ligy sa v týchto dňoch rozhoduje, v ktorých dvoch centrálnych mestách by sa mohla dohrať sezóna v pracovnom pláne s názvom "Návrat k hre". Ak chcete vedieť, akým systémom sa bude hrať zostávajúci ročník, prečítajte si tento článok.

Ako prvé sa vedenie rozhodlo zrušiť všetky zostávajúce zápasy, ktoré boli pozastavené od 13.marca až do zvyšku základnej časti, keďže na tieto sa už miesto v kalendári nedalo nájsť a logisticky je ich odohranie v momentálnej situácii takmer nemožné.

Dostávame sa tak k otázke, akým štýlom nasadiť do playoff tímy z aktuálneho postavenia v tabuľke. Rozhodnutie padlo na to, aby v playoff pokračovalo len 24 tímov. 12 v západnej konferencii a 12 vo východnej. Každá konferencia sa bude dohrávať v jednom vybranom centrálnom meste, kde vedenie zvažuje mestá ako Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Minneapolis/St. Paul, Pittsburgh, Toronto, či Vancouver. Finálne mestá budú vybrané na základe vládnych regulácií, stavu pandémie COVID-19 a ich možnosti pretestovať všetkých účastníkov, ktorých bude môcť byť v jednom tíme maximálne 50 (aj vrátane hráčov, trénerov a celého personálu).

Prvé 4 tímy z každej konferencie odohrajú systémom "každý s každým" celkovo tri zápasy, v ktorých sa rozhodne o finálnom postavení na 1.-4.mieste tabuľky a tým pádom aj o prvých štvrťfinalistoch do playoff. Tieto tímy môžete sledovať v pripravenej tabuľke.

Ostatných 8 tímov v každej konferencii odohrá kvalifikáciu na tri víťazné zápasy a ich víťazi poputujú takisto do štvrťfinále playoff. Kvalifikáciu môžete sledovať na tejto stránke.

Štvrťfinále už potom prebieha tradičným spôsobom na štyri víťazné zápasy až k zisku Stanleyho pohára.

Momentálne čakáme na rozhodnutie o mestách, v ktorých sa takéto rozšírené playoff bude konať a potom zistíme aj kalendár zápasov, ktorý by mal zrejme pokrývať celý najbližší jún.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 27.5.2020 19:28