NHL

Čím prekvapí rozbehnutý 102. ročník NHL

NHLSezóna 2018/2019 najprestížnejšej hokejovej ligy sveta je v plnom prúde už mesiac. V noci z 3. na 4. októbra prvým hracím dňom odštartoval jej 102. ročník. Akých zmien sa dočkali hráči, či fanúšikovia?

NHL aj mimo Ameriky

Predsezónne zápasy mali svoju premiéru aj v čínskych mestách Shenzhen i Peking. Dvojicu zápasov medzi sebou odohrali tímy Boston Bruins a Calgary Flames. Čínsky dvojduel vyznel pre „medveďov“, ktorí sa tešili z oboch víťazstiev.

Napokon aj samotná príprava vyšla tímu slovenského kapitána Zdena Cháru vskutku parádne. Pred štartom súťaže boli pasovaní za 4. najväčšieho favorita celej 31 člennej NHL. Po odohraní 12 zápasov (15 % programu základnej časti) patria k TOP 6 tímom. Super štart spolu s Bruins zaznamenali aj Nashville Predators, Tampa Bay Lightings, Colorado Avalanche, Toronto Maple Leafs, či Minnesota Wild.

via GIPHY

V rámci tzv. Global Series čakala niekoľko tímov poriadna ruleta a púť po Európe. V PostFinance Arene vo švajčiarskom Berne sa proti domácim postavil tím New Jersey Devils. Zaiatok bol naplánovaný ešte pred štartom novej sezóny 1. októbra 2018. V kolínskej Lanxess Arene, v podvečer 3. októbra 2018, zasa prívítali domáci Kölner Haie kanadský Edmonton Oilers. Oba zápasy Global Series mali exhibičný charakter a dospeli až do predåženia, v ktorom boli úspešnejšie zámorské tímy. Ostrý štart o prvé body v základnej časti NHL zviedli práve Edmonton Oilers a New Jersey Devils 6. októbra od 19:00 v štokholmskej hale Scandinavium.

Fínsky Halloween

Európsku púť aktuálneho ročníka NHL ukončia dvojzápasom v Helsinkách tímy Florida Panthers a Winnipeg Jets. V Hartwall Arene 1. a 2. novembra 2018 o 19:00 sa fanúšikovia majú na čo tešiť. V tíme Floridy sa predstaví kapitán z Fínska center Aleksander Barkov. Aj napriek nevydarenému začiatku sezóny majú „panteri“ k dobru neodohratú až štvoricu zápasov oproti konkurencii a možnosť vylepšiť doterajšiu poslednú pozíciu. Naopak v tíme Winnipeg Jets sa tešia z aktuálne siedmej priečky v celej NHL. Hráčom k sledovaniu bude fínska ďalšia fínska hviezda a pravé krídlo Jets Patrik Laine.

Pestrý január 2019

Tradičná Winter Classic je túto sezónu naplánovaná na Nový rok v Notre Dame v Indiane na takmer 80 tisícovom miestnom štadióne amerického futbalu.

Winter Classic 2018 NY Rangers – Buffalo Sabres

Winter Classic 2018 NY Rangers – Buffalo Sabres, 1.1.2018, Štadión NY Mets, New York, 41 821 divákov

Zdroj: trbimg.com

Populárny víkend All Star 2019 sa v aktuálnej sezóne uskutoční 25. - 26. januára v SAP Centre v kalifornskom San José. Blízko tak budú mať nielen fanúšikovia San José, ale aj Los Angeles Kings, Anaheim Ducks, či Vegas Golden Knights.

NHL 2018-2019
Zdroj: eliteprospects.com

Retro dresy opäť IN

Po minuloročnej odmlke sa na scénu dostanú retro dresy. Po zmene dodávateľa dresov môžu tímy doplniť svoj šatník o alternatívu v podobe tretích dresov. Verziu „doma“ a „vonku“ tak mnohé tímy doplnia o bonusový retro dres. Mnohí fanúšikovia si radi zaspomínajú na históriu a nezabudnuteľné motívy.

Na „Kachinu“, duchovnú bytosť sa môžu tešiť v Arizone. Práve od roku 1996 a presťahovania sa z Winnipegu, ju nosili na hrudi hráči Phoenixu Coyotes. Kachina bola mystická postava, ktorú velebili pôvodní obyvatelia Arizony. Na dresoch Coyotes vydržala až do premenovania klubu v roku 2014. Zelená farba sa objaví na retro dresoch New Jersey Devils z roku 1982, keď klub vznikol. Anaheim doplnil svoj šatník o historicky známe logo „Mighty Ducks of Anaheim“ s maskou káčera. Letiaca korčuľa ozvláštni tretiu verziu dresov Vancouveru Canucks. Kánon bude zdobiť dresy Columbusu Blue Jackets ako kedysi. Počas prebiehajúcej sezóny určite prekvapia aj tímy, ktoré svoje retro dresy ešte neavizovali. Ktorý je váš obľúbený?

Retro dresy 2018-2019

Tím Philadephie Flyers sa rozhodol vkročiť do sezóny aj opačným spôsobom. V online svete rozvášnil fanúšikov predstavením nového maskota! Čo poviete, podaril sa? Podľa množstva reakcií určite áno  Najviac si zlízol domáci Jakub Voráček …

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 1.11.2018 13:57