MS 2023

V generálke na MS víťazstvo gólom z poslednej sekundy

SLOVENSKO - RAKÚSKO 4:3 (3:0, 0:2, 1:1)

Slováci sa v generálke na majstrovstvá sveta v hokeji stretli s reprezentáciou Rakúska. V predošlom prípravnom zápase prekvapujúco nestačili na Rakúšanov, keď v im Kapfenbergu hladko podľahli 6:3.

V úvode druhého zápasu však hokejisti s dvojkrížom na hrudi nenechali nič na náhodu a už v 68.sekunde išli do vedenia, keď po pravom krídle ušiel Lantoši a strelou ponad pravé rameno nedal rakúskemu brankárovi šancu -1:0. Aj druhý strelecký zápis stretnutia bol na slovenskej strane. V 16. minúte po nahodenej strele od Okuliara puk dvakrát zmenil smer a ako posledný sa ho dotkol Jedlička -2:0. V 17. minúte Slováci dosiahli už trojgólové vedenie. Hrubú chybu rakúskej defenzívy využil Kelemen, keď vypichnutý puk šikovne poslal pomedzi brankárove betóny -3:0. V 30. minúte sa premiérovo v slovenskej bráne predstavil Dominik Riečický, keď vystriedal Škorvánka. Jeho premiéra mu však nevyšla podľa predstáv a už po dvoch minútach v bráne lovil puk po prvýkrát zo svojej siete. Šťastným strelcom bol Lucas Thaler. V 39.minúte sa už Rakúsko dotiahlo len na rozdiel jedného gólu. Haudum počas presilovej hry vystrelil z osi ihriska a nedal Riečickému šancu -3:2. Dve minúty pred koncom stretnutia sa Rakúšanom podarilo vyrovnať. Mário Huber strelou na lapačku prekvapil slovenského brankára -3:3. Napriek inkasovanému gólu Slováci nesklonili hlavy a išli aj naďalej sa víťazstvom. Odmenou im bol vytúžený víťazný gól, ktorý strelil Mário Grman sekundu pred koncom stretnutia -4:3.

 

SLOVENSKO - RAKÚSKO 4:3 (3:0, 0:2, 1:1)

Góly: 2. Lantoši (Kudrna, Grman), 16. Jedlička (Kňažko, Okuliar), 17. Kelemen, 60. Grman (Regenda, Kňažko) - 32. Thaler, 39. Haudum (Zwerger, Reinbacher), 58. M. Huber (Haudum). Rozhodovali: Stano, Hronský - Synek, Durmis, vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 6150 divákov.

 

Zostavy:

Slovensko:

Škorvánek (30. Riečický) - Rosandič, Kňažko, Grman, Ivan, Beňo, Koch, Mudrák, Gajdoš - Pánik, Hudáček, Regenda - Lantoši, Tamáši, Kudrna - Chromiak, Sukeľ, Kelemen - Okuliar, Čacho, Jedlička

Rakúsko:

Kickert - Zündel, Wolf, Reinbacher, Brunner, Wimmer, Lindner, Maier, Strong - Thaler, Nissner, Raffl - M. Huber, Haudum, Zwerger - Feldner, Baltram, Schwinger - P. Huber, Acherman, Wukovits

 

Komentáre
Odoslať

Jakub Kurek


Publikované: 6.5.2023 22:47