hockey-LIVE

Zákulisné rozprávanie Craiga Ramsayho. Jeho autobiografia vychádza pod názvom Šťastný chlapec

RamsayCraig Ramsay ako Šťastný chlapec. Taký názov nesie nová knižná autobiografia, ktorá dokumentuje cestu trénera slovenskej hokejovej reprezentácie od jeho príchodu pod Tatry v lete roku 2017 až po súčasnosť. Craig Ramsay na vyše 200 stranách poodhaľuje verejnosti tajomstvo úspechu so slovenským hokejom, ponúka nevypovedané príbehy, vtipné historky aj know-how, ako dokráčať na vrchol v športovom a osobnom živote. Publikácia od autorov Tomáša Kyselicu a Petra Jánošíka v kooperácii s vydavateľským domom IKAR bude v kníhkupectvách k dispozícii od 15. novembra. V predpredaji si ju môžete zakúpiť online už dnes v sieti kníhkupectiev Martinus. 

Obaja autori publikácie pracujú v Slovenskom zväze ľadového hokeja ako mediálni manažéri. Craiga Ramsayho sprevádzajú na sezónnych akciách slovenskej hokejovej reprezentácie vrátane popredných podujatí, akými sú majstrovstvá sveta či zimné olympijské hry. K zhmotneniu myšlienok 71-ročného charizmatického trénera ich inšpiroval on sám. „S Craigom absolvujeme v rámci reprezentačných kempov všetky mediálne povinnosti. Často sme s ním vo voľnom čase viedli neformálne rozhovory. Všetky príbehy, historky či myšlienky boli také zaujímavé, až sme si povedali, že by bola škoda, ak by sme ich nezvečnili do knižnej podoby. Craig je renomovaný hokejový tréner, veľký odborník a skvelý človek. Za progres, ktorý urobil so slovenskou hokejovou reprezentáciou, si poctu určite zaslúži,“ povedal jeden z autorov Peter Jánošík.

Ramsay

Autobiografia s názvom Craig Ramsay Šťastný chlapec pozostáva z desiatich kapitol a bonusovej autorskej vsuvky, ktorá opisuje návštevu Craiga uňho doma v Tampe na Floride. Kanadský tréner sa v rozprávaní prenesie od prvého kontaktu so slovenským hokejom až do roku 2022, v ktorom absolvoval bronzovú jazdu na ZOH v Pekingu i úspešné majstrovstvá sveta vo Fínsku, kde jeho zverenci tesne nestačili vo štvrťfinále na domácich Fínov, neskorších svetových šampiónov. Pútavo priblíži systém, ktorým zmenil herný prejav slovenského národného tímu, porozpráva príbehy zo zákulisia reprezentačného diania a prezradí viac o sebe, svojej rodine i záujmoch. V neposlednom rade prináša vysvetlenie, prečo nesie názov Šťastný chlapec. „Craig si za päť rokov pôsobenia v našom hokeji svojou odbornosťou a charizmou získal vrtošivé srdcia slovenských fanúšikov. Mnoho ľudí pritom netuší, že jeho myšlienky sú nadčasové, moderné a možno ich aplikovať nielen v športe, ale aj v bežnom živote. Vieme, že Craig raz opustí Slovensko a bude si užívať zaslúžený oddych doma na Floride. Táto kniha je zárukou, že všetko dobré, čo nám priniesol, tu v budúcnosti zostane aj po jeho odchode,“ dodal spoluautor Tomáš Kyselica.

OBJEDNAŤ KNIHU V PREDPREDAJI V KNÍHKUPECTVE MARTINUS

Pre Craiga Ramsayho je knižná publikácia vyjadrením vďaky nielen hokejovým fanúšikom, ale všetkým ľuďom na Slovensku. Vznikať začala po májových majstrovstvách sveta v hokeji 2022, ktoré sa konali vo Fínsku.„Keď Peter s Tomášom prišli za mnou s ideou o napísaní knihy, bol som potešený, ba až nadšený tým, akí sú odhodlaní obetovať svoj čas a energiu celému projektu. Mňa čakalo veľa rozprávania, ich kvantum práce s prekladom, písaním a upravovaním. Táto kniha je mojím poďakovaním každému na Slovensku, kto mi dôveroval, kto veril, že to spolu môžeme dokázať. Je mi veľkou cťou, že som sa stal súčasťou znovuzrodenia nášho hokeja a našich výnimočných hráčov. Snáď aj vďaka tejto knihe každý porozumie, že v srdci je zo mňa hrdý Slovák,“ uviedol úprimne Craig Ramsay.

Ramsay

Autobiografiu Craiga Ramsayho vydáva najväčšie slovenské vydavateľstvo IKAR ako svoju 7456. publikáciu. Na pultoch kníhkupectiev bude k dispozícii od 15. novembra. Od piatka 14. októbra je možné objednať si publikáciu aj v predpredaji. „Z knihy Šťastný chlapec o hokejovom trénerovi Craigovi Ramsaym sa nesmierne tešíme. Na Slovensku je veľmi obľúbený a jeho popularita sa ešte zvýšila po tom, ako našich chlapcov doviedol k olympijskému bronzu. Som rád, že jeho inšpiratívny životný príbeh vychádza práve v našom vydavateľstve,“ povedal Marek Néma, generálny riaditeľ vydavateľstva IKAR.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 17.10.2022 07:01