ZOH Peking 2022

Utorňajšie vítanie bronzových hrdinov: Jazda autobusom a oslavy na Námestí SNP!

OslavyBronzoví hokejoví hrdinovia zo zimných olympijských hier sa už v utorok 22. februára vrátia na Slovensko. Všetkých fanúšikov pri tejto príležitosti pozývajú v popoludňajších hodinách osláviť obrovský úspech slovenského hokeja na bratislavské Námestie SNP. 

Uvítanie hokejistov a následné oslavy zisku historickej olympijskej medaily z mužského hokejového turnaja v Pekingu organizuje Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH). V diskusii s Úradom verejného zdravotníctva SR sa podarilo nájsť spôsob, ako takúto akciu zorganizovať v rámci aktuálne platných opatrení.

Pre hokejových fanúšikov sa oslavy začnú v utorok popoludní po 15.30. Najskôr si budú môcť vychutnať okružnú jazdu legendárneho kabriobusu Dopravného podniku Bratislava, z ktorého strechy budú fanúšikom mávať bronzoví medailisti. Autobus ukončí okružnú jazdu na Námestí SNP, kde bude nasledovať hlavná časť osláv. V tejto súvislosti žiadame všetkých fanúšikov, ktorí sa chystajú prísť a zažiť historické chvíle, aby mali počas podujatia nasadené respirátory a svojím správaním minimalizovali riziko nákazy koronavírusom.

„Dosiahli sme historický úspech a o radosť z neho sa chceme podeliť s našimi fanúšikmi, ktorí naň dlho čakali. V spolupráci s úradmi a ďalšími zložkami vyvíjame maximálne úsilie, aby sme oslavy mohli zorganizovať. Chlapci sa na Slovensko veľmi tešia,“ povedal na margo chystaných osláv prezident SZĽH a generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Detaily okružnej jazdy ako aj programu osláv na Námestí SNP budú známe počas pondelňajšieho dňa. SZĽH na ňom v súčasnosti intenzívne pracuje, pričom na organizácii podujatia kooperuje aj s mestom Bratislava či Policajným zborom SR.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 21.2.2022 12:09