hockey-LIVE

Príprava na olympijskú kvalifikáciu začne neoficiálnym kempom s ôsmimi hráčmi

priprava_thumb.jpgSlovenská hokejová reprezentácia začína prípravu na blížiacu sa olympijskú kvalifikáciu (26. – 29.8.2021 v Bratislave) o účasť na Zimných olympijských hrách v Pekingu 2022. 

Slovenskí reprezentanti sa prvýkrát stretnú na neoficiálnom tréningovom kempe vo Zvolene už v pondelok 16.8.2021. „Rozhodli sme sa zorganizovať tento neoficiálny kemp pre hráčov, ktorým sa zatiaľ nerozbehla príprava v ich klube. Potrebujeme, aby boli v kontakte s ľadom, v tréningovom nasadení a čo najlepšie pripravení,“ povedal generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan. 

V pondelok by sa vo Zvolene mali hlásiť Adam Ružička, Christian Jaroš, Marián Studenič, Adam Húska, Roman Durný, Martin Fehérváry, Marko Daňo a Tomáš Jurčo. „V priebehu budúceho týždňa zverejníme kompletnú nomináciu na olympijskú kvalifikáciu,“ doplnil Miroslav Šatan.

Smerom k olympijskej kvalifikácii nemôže vedenie realizačného tímu rátať s viacerými hráčmi NHL. Z rôznych dôvodov sa turnaja nezúčastní Zdeno Chára, Jaroslav Halák, Tomáš Tatar ani Erik Černák. Už skôr avizovali neúčasť z rodinných dôvodov Andrej Sekera a Richard Pánik. 

Kvalifikačný turnaj o účasť v Pekingu by si v Bratislave mohli užiť aj diváci. Ich počet však bude jasný až na začiatku budúceho týždňa. „Určite rátame aj s fanúšikmi na tribúnach. Momentálne rokujeme o technických detailoch. V úvode budúceho týždňa by sme mohli vedieť v tomto smere viac a prípadne aj spustiť predaj lístkov,“ uzavrel generálny manažér a prezident SZĽH Miroslav Šatan. 

Nominácia hráčov na neoficiálny reprezentačný kemp:

Adam Ružička (Calgary Flames), Christian Jaroš (New Jersey Devils), Marián Studenič (New Jersey Devils), Adam Húska (NY Rangers/Hartford Wolf Pack), Roman Durný (San Diego Gulls), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Marko Daňo (Free agent), Tomáš Jurčo (Free agent)

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 14.8.2021 10:51