MS 2021

Cehlárika nadchlo ocenenie pre najlepšieho útočníka MS, otvára mu dvere do zámoria

Peter CehlárikOcenenie pre najlepšieho útočníka tohtoročných majstrovstiev sveta v Rige Petra Cehlárika nadchlo. Zároveň mu otvorilo nové možnosti v súvislosti s výberom angažmánu pre nasledujúcu sezónu. Generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan verí, že úspešný šampionát katapultuje výborného krídelníka späť do zámoria. Čo na to Peter Cehlárik?

Ešte predtým, než sme sa v krátkom videorozhovore s najproduktívnejším hráčom Slovenska dostali k téme nového kontraktu, sme sa ho spýtali na reakciu k prestížnemu oceneniu. „Bol som nadšený. Nepozeral som finále, prednosť som dal rodine a najbližším. Kamaráti mi zavolali, čo sa stalo. Zapol som si sociálne siete a zistil som, čo sa deje. Veľmi si to vážim. V prvom rade sa chcem poďakovať spoluhráčom, ktorí mi to uľahčili. Rovnako trénerskému štábu za príležitosť byť v tíme a mať pozíciu, v ktorej som mohol byť úspešný. Som naozaj šťastný,“ povedal pre hockeyslovakia.sk.

Získať ocenenie pre najlepšieho útočníka svetového šampionátu nie je pre slovenský hokej každoročná radosť. Skôr rarita. Sem-tam sa podarilo niektorému zo slovenských reprezentantov preniknúť do hviezdneho výberu celého podujatia. Ján Laco bol v roku 2012 najlepší brankár MS v Helsinkách, Zdeno Chára najlepším obrancom. Ešte v roku 2000 sa stal najlepším útočníkom Miroslav Šatan pri striebre v Petrohrade. Odvtedy sa to na ofenzívnom poste nepodarilo žiadnemu rodákovi spod Tatier.

Až kým neprišiel šampionát v Rige 2021 a Peter Cehlárik, ktorý si do bubliny priniesol výbornú formu z Leksandu vo švédskej lige. V Lotyšsku odohral osem zápasov a nazbieral jedenásť bodov za päť gólov a šesť asistencií. Ocenením pre najlepšieho útočníka MS sa dostal do lukratívnej spoločnosti. Doplnil mená ako Peter Forsberg, Mats Sundin, Sidney Crosby, Iľja Kovaľčuk, Pavel Daciuk či Jaromír Jágr. Všetko hráči, ktorí rovnaké ocenenie získali na predošlých šampionátoch. „Skvelé. Je to pre mňa zadosťučinenie. Tí, ktorí ma poznajú, vedia, že si to žiadalo veľa odriekania. Ďakujem všetkým, ktorí mi verili. Byť v takejto spoločnosti je pre mňa skvelá správa. Dodalo mi to viac sebavedomia. Ale verím, že stále môžem byť lepší. Tieto majstrovstvá neboli síce s najväčšími hviezdami, ale mužstvá prišli s tým, čo mohli. Nič to nemení na fakte, že pre mňa je to veľká vec,“ pokračoval Cehlárik.

V súčasnosti nemá na sezónu 2021/22 žiadneho oficiálneho zamestnávateľa. Bude ním ruský šampión Avangard Omsk, ktorý na Slováka získal práva v rámci KHL, alebo príde návrat do NHL? „Pred šampionátom sme oficiálne nepodpísali žiaden kontrakt. Turnaj mi otvára dvere inde. Záujem je cítiť aj spoza mora, ale proces bude trošku dlhší. Práva na mňa má stále Boston. Uvidíme, ako sa to vyjasní a ako sa rozhodnem. Trh s voľnými hráčmi a veci v NHL sú posunuté. Verím, že pokiaľ bude reálna šanca mať príležitosť v tíme NHL, dáme to dohromady. Čím skôr budem vedieť viac, tým lepšie. Aj preto, že záujem zo strany Omska je.“

Oceneniu pre Petra Cehlárika sa potešil aj generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan: „Z Petrových výkonov som sa tešil počas majstrovstiev sveta. Turnaj mu vyšiel. Aj ja som mal možnosť hlasovať o najlepších na turnaji a svoj hlas som dal práve Petrovi. Veľmi ma potešili, že podobne to videli aj iní lídri tímov. Srdečne mu blahoželám. Nie je jednoduché zaslúžiť si takúto poctu. Verím, že ho ocenenie môže vystreliť späť do NHL, ktorá určite bude jeho cieľom. Patril do úzkeho kruhu našich lídrov. V budúcnosti sa naňho budeme spoliehať.“

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 8.6.2021 07:02