hockey-LIVE

Štartuje EHOKEJ Liga TIPOS Extraligy. Poď si zahrať o 15 000 EUR!

Ehokej ligaNa Slovensku štartuje prvá oficiálna e-športová hokejová liga pre hráčov PlayStation. Prihlásiť sa môže každý – fanúšikovia  hokeja, hokejisti, gejmeri i široká verejnosť. Do projektu sú zapojené všetky kluby najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Prize money 15 000 EUR je historicky najvyššia výhra v e-hokejovej lige na Slovensku či v Českej republike. Registrácia sa začína vo štvrtok 25. marca 2021 na webe ehokejliga.sk. Následne prebehne päť kvalifikačných kôl. V nich budú hráči zbierať body a tí najlepší sa môžu uchádzať o miesto v jednom z jedenástich slovenských tímov TIPOS Extraligy. Draft e-hráčov prebehne 16. apríla. Každý tím si v drafte vyberie dvoch hráčov, ktorí ho budú reprezentovať v EHOKEJ Lige TIPOS Extraligy. Hráči si budú môcť zvoliť preferované kluby.

Základná časť EHOKEJ Ligy sa začne 20.apríla a posledný zápas je naplánovaný na 3. jún 2021. Z tabuľky základnej časti postúpi osem najlepších tímov do play off. Víťazný tím, ktorý získa titul majstra Slovenska v EHOKEJ Lige a finančnú výhru, spoznáme vo finále 24. júna 2021. Všetky pravidlá súťaže sú aj na webe ehokejliga.sk. EHOKEJ Liga sa odohrá na platforme PlayStation 4 alebo PlayStation 5 v hre NHL 21 v režime Hockey Ultimate Team. Hracie dni sú utorok, streda a štvrtok.

„Hokej je na Slovensku národným športom a do povedomia sa vo veľmi významnej miere dostáva aj jeho e-športová verzia. Už teraz máme dokonca svetovo veľmi známe mená v komunite e-hráčov hokeja. Sme radi, že aj slovenské hokejové kluby sa zapojili do tohto trendu, ktorý im môže priniesť nových fanúšikov z radov aktívnych gamerov. My vnímame e-hokej a e-šport aj ako priestor pre mladých ľudí na budovanie sociálnych väzieb. Chceme klubom aj samotným hráčov poskytnúť viac, ako len pôžitok z hrania,“ povedal Ondrej Klokoč zo spoločnosti ESPORTS ENTERTAINMENT, ktorá organizáciu celej EHOKEJ Ligy zastrešuje aj v spolupráci s partnermi.

Generálnym partnerom EHOKEJ Ligy je spoločnosť TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. TIPOS je najväčším donorom športu na Slovensku. Každoročne podporuje športové zväzy a množstvo projektov zo športovej oblasti. V súčasnosti má ambíciu získať rovnaké renomé aj v segmente elektronických športov. „Naša spoločnosť je hrdým partnerom športu na Slovensku. Preto sme sa rozhodli podporiť aj slovenský e-šport. Túto oblasť nevnímame ako niečo, na čom by sme chceli v krátkom čase komerčne zarobiť. Našu úlohu na poli e-športov vnímame aj v rámci našej spoločenskej zodpovednosti – chceme zveľadiť a kultivovať tento priestor aj na Slovensku, a to prostredníctvom silnej podpory partnerov, ktorí majú v tomto smere pripravené kvalitné a progresívne projekty,“ vysvetlil Stanislav Molnár, výkonný riaditeľ sekcie produktov a člen predstavenstva národnej lotériovej spoločnosti TIPOS.

Fanúšikovia EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy budú môcť sledovať online prenosy so štúdiom a komentátorom na kanáloch Youtube a Twitch. Najlepšie okamihy z každého kola základnej časti a play off nájdu aj na Facebooku a Instagrame EHOKEJ Liga, všetky zaujímavé rozhovory a novinky zase na stránke ehokejliga.sk.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 25.3.2021 10:46