hockey-LIVE

Prerušenie kalendárov súťaží, koniec sezóny v Tipsport Lige, zrušenie MS

CoronavirusPandémia koronavírusu COVID-19 zasiahla všetky oblasti života a nevyhli sa jej samozrejme ani športové súťaže na celom svete. Už dávnejšie bol jasný osud našej najvyššej Tisport ligy, kde sa nakoniec kontroverzne udelil titul prvému tímu po prerušení nadstavbovej časti - HC 05 Banskej Bystrici. Zámorská NHL má svoj ďalší program prerušený na neurčito a ruská KHL má momentálne naplánované pokračovanie svojich playoff sérií na 10. apríla. Až ďalší vývoj tejto nákazy nám dá vedieť, či je tento dátum naozaj hrateľným.

Najväčším sklamaním bolo pre fanúšikov iste zrušenie turnaja Majstrovstiev sveta 2020 vo Švajčiarsku. Výkonný výbor IIHF ešte stále rozmýšľa nad tým, či sa MS odohrajú neskôr v tomto roku, alebo budú preložené na budúci rok, čo je ale veľmi diskutabilné, keďže poradovník na organizáciu tohto podujatia je daný už niekoľko rokov dopredu. Platby za lístky sa majú fanúšikom vracať ihneď ako bude doriešený osud tohtoročného turnaja.

My len dúfame, že situácia sa vráti čo najskôr do starých koľají a prejeme všetkým našim návštevníkom pevné zdravie, aby sme sa tu mohli stretnúť aj pri ďalších ročníkoch našich obľúbených hokejových súťaží.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 23.3.2020 10:12