hockey-LIVE

Slováci v kvalifikácii o účasť na ZOH 2022 proti Poľsku, Rakúsku a Bielorusku, Šatan: "kvalifikácia nebude jednoduchá"

Miroslav ŠatanSlovenská hokejová reprezentácia už pozná všetkých troch súperov, ktorým bude čeliť v záverečnej fáze kvalifikácie o účasť na zimných olympijských hrách 2022 v Pekingu. K vopred známym protivníkom Bielorusku a Rakúsku sa v nedeľu pripojilo Poľsko.

Poliaci v nedeľu šokovali Kazachov. V rámci tretej predkvalifikačnej fázy prekvapivo zdolali v Nursultane domáci výber, ktorý bol s hráčmi KHL jasný favorit H-skupiny. Hoci dokázali kazašskí reprezentanti v druhej tretine vzájomného zápasu vyrovnať z 0:2, v 41. minúte ich zaklincoval víťazným gólom Urbanowicz. Poliaci si tak na "horúcom" kazašskom ľade vybojovali nečakaný postup. Ako najnižšie nasadení spomedzi tria postupujúcich z tretej predkvalifikačnej fázy sa zaradili do D-skupiny k Slovensku, Bielorusku a Rakúsku.

„Kvalifikácia nebude jednoduchá, pretože postupuje len jeden. Tak ako Poliaci dokázali prekvapiť Kazachstan, tak hocikto v skupine môže prekvapiť nás. Bude to vyžadovať koncentrovaný výkon a verím, že kvalifikáciu zvládneme. Verím aj v to, že príde čo najviac hráčov, ktorí budú môcť a spoločne ten cieľ dokážeme splniť,“ povedal na margo olympijskej kvalifikácie prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Slováci budú hostiť jednu kvalifikačnú skupinu. V ktorom meste sa však zápasy odohrajú zatiaľ nie je známe. „Do konca februára si dávame čas na rozhodnutie a následne to oznámime,“ dodal Šatan.

Sen o účasti v Pekingu môžu naďalej snívať aj Maďari a Slovinci.

Boje v záverečných troch skupinách D, E, F o posledné tri miestenky na zimné olympijské hry sú na programe od 27. do 30. augusta 2020. Isté je, že hostiteľom finálového turnaja pre účastníkov D-skupiny bude Slovensko. Proces výbera dejiska však naďalej pokračuje. Do Pekingu postúpi len víťaz každej z troch zostávajúcich kvalifikačných skupín.

Finálová fáza kvalifikácie ZOH 2022 (27. - 30. augusta 2020)

D-skupina: SLOVENSKO (H), Bielorusko, Rakúsko, Poľsko

E-skupina: Lotyšsko (H), Francúzsko, Taliansko, Maďarsko.

F-skupina: Nórsko (H), Dánsko, Kórejská republika, Slovinsko.

 

Poznámka: H - organizátor finálového kvalifikačného turnaja

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 11.2.2020 07:00