MS 2024

Príprava na MS: Česi aj po úvodnom zápase so Slovenskom ostali v príprave nezdolaní

logoSlovensko - Česko 2:4 (0:3, 1:0, 1:1)

Úvodný gól zápas zaznamenali v 13.minúte českí hokejisti, keď počas svojej presilovej hry využili dieru v slovenskej defenzíve. Do úniku sa po prihrávke z vlastného pásma dostal Jakub Vrána a otvoril skóre zápasu - 0:1. V nasledujúcej akcii sa Slováci takmer dočkali exportne rýchleho vyrovnania. Po výborne načasovanej prihrávke Lantošiho sa však Cingel presadiť nedokázal. V 18. minúte sa Česku podarilo odskočiť už do dvojgólového trháku. Po prihrávke Špačeka sa v predbránkovom priestore ocitol nikým nestrážený Jakub Flek a prekonal Hlavaja - 0:2. Na smútok slovenských fanúšikov Česko dokázalo streliť ešte aj tretí gól v úvodnej dvadsaťminútovke. Zabezpečil ho Matej Stránsky, ktorý sa najlepšie zorientoval po odrazenom puku pred bránkoviskom a dopravil ho bez väčších problémov za bezmocného Hlavaja - 0:3.

Na úvod druhej tretiny dostali Slováci trinásťsekundovú príležitosť presilovej hry o dvoch hráčov. Presilová hra sa im napokon aj podarila využiť, no až následná vo formáte piatich na štyroch. V 23. minúte Sukeľovú prihrávku spoza brány zužitkoval Kudrna - 1:3. O 4 minúty neskôr mohol byť Andrej Kudrna aj dvojgólovým strelcom , ale jeho strela len opečiatkovala hornú konštrukciu českej brány.

V 47.minúte sa do sľubnej šance dostal Robert Lantoši, no s jeho strelou si poradil výborne chytajúci Klimeš. Aj v 55. minúte Slováci siahali na zdramatizovanie zápasu, keď sa po pravom krídle predral rýchly Kašlík, avšak ani on recept na Klimeša nenašiel. Slovenský tím sa nevzdával a štyri minúty pred koncom zápasu sa dokonca odhodlal k hre bez brankára. Tento vabank sa im však nakoniec nevyplatil, keď puk do opustenej brány poslal v 57. minúte Zábranský - 1:4. Napokon posledná gólová bodka zápasu patrila hráčom s dvojkrížom na hrudi. O minútu neskôr sa po prihrávke Kolára strelou z medzikružia presadil Samuel Takáč - 2:4. Slováci ešte skúsili odvolať brankára na posledných zopár desiatok sekúnd, no už ani jeden z celkov skórovať nedokázal .

Slovensko - Česko 2:4 (0:3, 1:0, 1:1)

Góly: 23. Kudrna (Sukeľ, Kollár), 59. Takáč (Kollár, Kašlík) - 13. Vrána (Ticháček, Kovařčík), 18. Flek (D. Špaček), 19. Stránský (Beránek), 57. Zábranský (Kovařčík).

Rozhodovali: Hronský, Štefik - Durmis, D. Konc ml., vylúčenia: 4:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 6150 divákov.

Zostavy:
Slovensko: Hlavaj - Bučko, Ivan, Grman, Bačik, Gachulinec, Golian, Brincko, Petrovický - Lantoši, Cingel, Baláž - Cehlárik, Sukeľ, Kudrna - Okuliar, Tamáši, Faško-Rudáš - Kašlík, Kollár, Takáč - Petrovský

Česko: Klimeš - Zábranský, Kempný, D. Špaček, Krejčík, Pyrochta, Ticháček, Šustr, Ščotka - Kaše, M. Špaček, Červenka - Chlapík, Tomášek, Vrána - Flek, Kovařčík, Lenc - Stránský, Filippi, Beránek

fotka

Komentáre
Odoslať

Jakub Kurek


Publikované: 26.4.2024 23:09