hockey-LIVE

Debutant Kolenič nahradil zraneného Čacha v ďalšej vynútenej zmene

KoleničPred druhým prípravným zápasom slovenskej hokejovej reprezentácie proti Nemecku vo štvrtok došlo v zostave trénera Craiga Ramsayho k ďalšej vynútenej zmene. Zraneného Vilama Čacha nahradil útočník Jakub Kolenič zo Zvolena, ktorý vo štvrtkovom zápase pred domácim publikom odohrá svoj debut v mužskej reprezentácii.

Viliam Čacho utrpel poranenie v dolnej časti tela počas stredajšieho prvého prípravného duelu proti Nemecku (5:2). Po vyšetrení vo štvrtok ráno sa ukázalo, že na druhý zápas nebude môcť nastúpiť. „Vilo potrebuje niekoľko dní oddychu od tréningovej i zápasovej záťaže. Po výsledkoch vyšetrenia sme promptne zareagovali na vzniknutú situáciu a povolali Jakuba Koleniča. Veríme, že sa chopí príležitosti a ukáže sa v dobrom svetle,“ povedal asistent trénera Peter Frühauf.

Dvadsaťdvaročný Kolenič prešiel cez systém slovenských mládežníckych reprezentácií. Zúčastnil sa juniorského covidového šampionátu 2021 v kanadskom Edmontone. Od minulej sezóny opäť hrá v materskom Zvolene. V aktuálnom ročníku odohral za HKM 40 zápasov, v ktorých strelil dva góly a pridal deväť asistencií.

Vo štvrtok si v mužskej reprezentácii odkrúti debut. Po brankárovi Vladimírovi Glosárovi, obrancovi Borisovi Brinckovi a útočníkoch Róbertovi Džuganovi s Oleksim Mykluchom je Kolenič piatym mladým hráčom, ktorý debutoval za Slovensko počas februárového reprezentačného termínu.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 8.2.2024 12:04