Tipos Extraliga

Rozhodcovia v hokeji ponesú tresty za chyby v stretnutí medzi Spišskou Novou Vsou a Novými Zámkami

Sporný gólNa svojom zasadnutí rozhodla Komisia rozhodcov Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) o sankciách voči rozhodcovi Miroslavovi Štefíkovi za chybu, ktorá ovplyvnila zápas TIPOS Extraligy medzi HK Spišská Nová Ves a HC Mikron Nové Zámky. Štefík, skúsený arbiter, dostal tri týždne zákazu pískania v extralige, Slovenskej hokejovej lige a na medzinárodných zápasoch.

Incident sa odohral v 40. kole TIPOS Extraligy v zápase medzi HK Spišská Nová Ves a HC Mikron Nové Zámky, keď hráč Václav Stupka zvýšil skóre na 4:1. Brankár Spišiakov Filip Surák vykopol tyčku z kolíka, v ktorom je bránka umiestnená. Stupka skóroval do vychýlenej bránky, ale puk by do nej nevnikol, ak by bránka zostala vo svojej pôvodnej polohe.

Komisia rozhodcov rozhodla, že Štefíkova chyba spočívala najmä v nevyužití dostupnej videotechniky. Štefík dostal tri týždne zákazu na všetky zápasy extraligy, Slovenskej hokejovej ligy a medzinárodných zápasov. Členovia rozhodcovského tímu boli tiež sankcionovaní, pričom hlavný rozhodca Marek Žák a čiarový rozhodca Adam Jurčiak majú pozastavenú nomináciu na jeden zápas v TIPOS Extralige. Čiarového rozhodcu Jozefa Vala nebudeme vidieť na extraligových klziskách v troch zápasoch.

Videorozhodca Martin Číž bol osobitne potrestaný, keď mu Komisia rozhodcov SZĽH pozastavila nominácie na všetky medzinárodné stretnutia a zápasy TIPOS Extraligy na tri týždne, rovnako ako hlavnému rozhodcovi Miroslavovi Štefíkovi.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 31.1.2024 11:45