Tipos Extraliga

Nitra si vo vyrovnanom zápase poradila s Duklou

NIT-TREHK Nitra – HK Dukla Trenčín 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Prvý golový prielom zápasu sa odohral v 6. minúte. Gól ako na podnose svojou skvelou prihrávkou ponúkol Marek Slovák svojmu kanadskému spoluhráčovi Blackwaterovi. Šanca na vyrovnanie skóre na seba nenechala dlho čakať. Už v 10 minúte sa do brejku 2 proti 1 dostali hosťujúci Tybor s Marcelom Hossom, no druhý menovaný v najdôležitejšej chvíli puk poslal nad nitriansku bránu. Domácim sa však ešte podarilo minútu pred koncom prvej tretiny zveladiť svoj náskok. Po prudkej Paukovčekovej strele Chábera neudržal puk a následne sa najlepšie v bránkovisku zorientoval mladík Chalupa a bolo 2:0.

Trenčania sa po prvýkrát strelecky presadili kuriózne vo vlastnom oslabení. V 28.minúte Jakub Gašparovič pri nedorozumení domácej obrany preukázal dynamické zrýchlenie, po ktorom aj trošku so štastím prekonal Valenta v nitrianskej bráne. O pár momentov neskôr sa zopakovala tamker identická situácia, keď tentokrát nitrianska obrana nestačila na akceleráciu Tybora, no jeho strela skončila len na tyči. Pred druhou sirénou prišiel ešte svetlý moment Tibora Kutáleka. Nitriansky forward sa v 37.minúte pohral s trenčianskou obranou a šikovnou individuálnou akciou zavesil puk do horného rohu Cháberovej brány - 3:1.

Na začiatku tretej tretiny dostali hostia výhodu presilovej hry o dvoch hráčov. Túto početnú výhodu sa im však nepodarilo zužitkovať. To, že nervozita na laďovej ploche stúpala, signalizovalo aj dvojnásobne vylučenie na oboch stránach za vzájomnú potýčku. Trenčanom sa v 52. minúte podarilo ešte zdramatizovať priebeh stretnutia. Postaral sa o to Sojčík, ktorý sa najlepšie zorientoval po strele od modrej čiary od Kozáka. Kuriózne na tejto akcii však bolo to, že Kozák pri svojej strele zlomil hokejku a tak strela mala len veľmi limitovanú razanciu. O posledný gólový zápis do stretutia sa však zapísali už len domáci. Počas presilovej hry spoza brány perfektne našiel Krištof Henricha Ručkaya a ten už puk bezpečne dopravil za Cháberov chrbát.
V 55. minúte mali domáci ďalšiu gólovú šancu, avšak ukrytá strela spoza hráča od Blackwatera len opečiatkovala konštrukciu brány. Hostia sa ešte 120 sekúnd pred koncom pokúsili o vabank hrou bez brankára, ale gólové ovocie to už neprinieslo.

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Góly: 6. Blackwater (Slovák, Milam), 19. Chalupa (Paukovček, Piačka), 37. Kutálek (Krištof), 54. Ručkay (Krištof, Kutálek) – 28. Gašparovič (Tybor), 52. Sojčík (Ölvecký, Kozák)
Rozhodovali: Jonák, Fridrich – Stanzel, Tvrdoň
vylúčení: 10:10, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1
2720 divákov

Zostavy:
HKM Nitra: Valent – Milam, Versteeg, Rais, Mezei, König, Ordzovenský, Kuzma, Bajtek – Laliberté, Slovák, Blackwater - Ručkay, Krištof, Kutálek - Macík, Štefanka, Bene - Chalupa, Paukovček, Piačka


Dukla Trenčín: Chábera – Hatala, Kozák, M. Novák, Holenda, Ryzák, Bohunický, Šefčík – L. Novák, Dlouhý, Hossa - Tybor, Veilleux, Gašparovič - Ölvecký, Kalináč, Sojčík - D. Novák, Švec, Briestenský

 

 

 

Komentáre
Odoslať

Jakub Kurek


Publikované: 16.10.2016 21:48