MS 2014

Majstrovstvá sveta v Minsku v kocke, respektíve čo ste o Minsku ešte (ne)vedeli?

8.5.2014

Rok 2014 sa zapíše ako rok, kedy sa upne celosvetová hokejová pozornosť na kontroverznú krajinu menom Bielorusko. Krajina, ktorá sa rozprestiera na východe Európy medzi Ukrajinou, Poľskom, Litvou, Lotyšskom a Ruskom. Nachádza sa v časovom pásme GMT +3 (čo je o hodinu viac ako u nás). V Bielorusku žije niečo cez 9 miliónov obyvateľov. Od roku 1920, kedy sa prvý hokejový turnaj konal v Belgických Antverpách, sa historicky prvý krát svetový šampionát  sťahuje do Bieloruska. Celé MS sa uskutočnia v hlavnom meste Minsku. Odohrávať sa budú v 2 arénach a to MINSK ARENA a ČIŽOVKA ARENA.

MINSK ARENA

  Je to multifunkčná aréna, ktorá sa pýši kapacitou 15 000 miest . Je to jeden z najväčších štadiónov na ktorých sa hrá ruská KHL. Hala slúži ako domovský stánok hokejovému klubu HC Dynamo Minsk( kde v tejto sezóne pôsobili aj naši- Tomáš Surový, Richard Lintner).

ČIŽOVKA ARENA

  Je to menšia aréna, ktorá bola do prevádzky uvedená len v minulom roku. Jej kapacita je 9600 miest na sedenie. Táto nová hala sa nachádza v južnej časti Minsku, na brehu jazera. Vedľa tejto haly sa neďaleko nachádza aj tréningová hala ako aj rekreačné centrum. Zápasy základnej skupiny A naši hokejisti odohrajú práve v tejto aréne.

  Oficiálnym maskotom MS v Bielorusku bude zubor s menom Volat.Majestátne zviera Zubor je jedným zo symbolov Bieloruska. Meno maskota zišlo na základne internetového hlasovania. Samotné slovíčko Volat pochádza zo starej slovančiny a znamená obrovský.  Taktiež sa tento výraz používal aj v dávnej mytológií a spájal sa ľuďmi, ktorí žili v dávnych dobách a boli obdarení vysokým vzrastom a obrovskou silou.

Zdroj : www.iihfworlds2014.com

   Cena samotných vstupeniek na zápasy v základných skupinách sa pohybujú od 6 do 50 Eur. Držitelia samotných vstupeniek na zápasy MS nepotrebujú na vstup na Bielorusko vízum. Hracie časy v základných skupinách budú 3. Prvý zápas bude začínať o 11:45, druhý  15:45 a posledný 19:45 SEČ.

Komentáre
Odoslať

Jakub Kurek


Publikované: 8.5.2014 12:01